Переяславська громада провела в останню путь воїна Віталія Шеліха: у нього залишилась дружина та двоє синів (відео)

Суботній ранок 23 березня у Переяславській громаді наповнений смутком та скорботою. Пантеон слави оборонців України поповнився ще одним янголом-охоронцем. Мешканці проводили в останню путь земляка Віталія Шеліха, який віддав своє життя на фронті російсько-української війни, інформує Proslav.

Переяславська громада провела в останню путь воїна Віталія Шеліха

Преяславська громада провела в останню путь Віталія Шеліха

Церемонія прощання розпочалася у родинному помешканні захисника, звідки згодом похоронна процесія перемістилася до Свято-Успенського Собору. Його настоятель Іван Поліжак зазначив, що ворог постійно готується, щоб посіяти розруху, плач, горе, ненависть та лють.

«Це все злодіяння диявола. Нема нічого святого у того, хто на нас напав – у ворога, у росії. Бо саме, щоб тут ми могли молитися й надіятися на Бога, чекати його опіки й поклав своє життя воїн Віталій. Горе, біль, велика кровоточива рана. Для сім’ї, родини, друзів та знайомих. Це рана для всіх нас», – промовив священник.

Священник Православної церкви України благочинний Іван Бобітко на Заальтицькому кладовищі зазначив, що цього дня Переяславська громада проводжає в останню земну путь героя Віталія, який поклав своє життя, боронячи небо над головами усіх українців.

Голова Переяславської громади Вячеслав Саулко висловив співчуття родині захисника й зазначив, що земляк був справжнім прикладом мужності й патріотизму, вчергове долучившись до лав ЗСУ на самому початку повномасштабного вторгнення.

«Сьогодні ми прощаємося з нашим воїном Віталієм. Це страшна втрата. Ми кожного дня задаємо собі запитання, щоб зрозуміти, коли це закінчиться. Коли нарешті наступить мир в Україні… Ворог напав на нас з однією метою – знищити нас, як українців, як народ. Вони справжні нелюди. Це бандити, яких цивілізований світ ще не бачив… Такі люди, як Віталій у перші дні повномасштабного вторгнення стали на захист нашої Батьківщини. Він вже 26 лютого 2022 року був на передовій… Він був справжнім воїном, безстрашним захисником, який з ворожого тилу діставав тих російських хробаків й брав їх у полон. На жаль, смертоносний Град вбив нашого Віталія. Вічна йому пам’ять. Царство небесно. Висловлюю співчуття рідним та близьким захисника. Переяславська громада завжди пам’ятатиме наших Героїв», – зазначив Вячеслав Володимирович.

Начальник групи документального забезпечення відділу № 1 Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко наголосив, що воїни помирають двічі. Вперше – з останнім подихом, вдруге – з останнім словом, коли його згадують.

«Віталія будуть пам’ятати довго. Він прожив життя справжнього українця. Він кохав дружину, любив своїх дітей. Але не менше він любив свою Батьківщину. Тому, став на її захист і 2014-го, і 2020-го роках. Віталій довів, що він справжній українець. На жаль, їхні життя також закінчуються, але ми маємо завжди пам’ятати їхні подвиги», – звернувся військовий.

Віталій Григорович Шеліх, 7 листопада 1965 року народження, житель Переяслава. Служив механіком-водієм відділення інженерно-технічного взводу.

Загинув 18 березня 2024 року, під час виконання бойового завдання, в результаті обстрілу ворожих РСЗВ «Град», поблизу населеного пункту Терни, Краматорського району, Донецької області. У нього залишилася дружина та діти.

Переяславська громада провела в останню путь воїна Віталія Шеліха: у нього залишилась дружина та двоє синів (відео)

Вічна слава й світла пам’ять земляку. Щирі співчуття родині та близьким. Герої не вмирають, доки живе пам’ять про них!

Нагадаємо, захищаючи Україну, загинув воїн із Переяслава Антон Узенюк.

Exit mobile version