Переяславській лікарні передали обладнання – міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що у рамках спільного проекту МОЗ та Світового банку лікарні у Переяславі передали обладнання. Повідомляє Proslav з посиланням на видання Borg.Expert.

Переяславській лікарні передали обладнання – міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко
Переяславській лікарні передали обладнання – міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

На які проекти МОЗ виділило кошти

За його словами, держава виділила 850 млн грн на 9 проектів відновлення медзакладів Київщини. Ляшко зазначив, що йдеться як про капітальний ремонт корпусів надкластерних та кластерних медичних закладів спроможної мережі, так і про реконструкцію амбулаторій.

«Від початку повномасштабної війни ворог зруйнував 161 об’єкт медичних закладів на Київщині. На сьогодні повністю відновлено вже 80, частково – 63. Продовжуємо цю роботу всією урядовою командою. Засідання Конгресу є важливим майданчиком, аби і центральна, і місцева влада спільно рухались в одному напрямку на благо українців. Лише скоординовані дії дозволяють досягнути максимальної ефективності», – зазначив очільник МОЗ.

Зі слів Ляшка, наразі з державного бюджету виділена субвенція в місцеві в сумі понад 850 млн грн на відновлення 9 медичних закладів в Київській області.

МОЗ працює над залучення міжнародної допомоги

Окрім державного фінансування процесу відновлення медичної інфраструктури Міністерство активно працює над залученням міжнародної допомоги.

Так, в рамках спільного проекту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine) запланована реалізація двох інфраструктурних проектів в Київській області: добудова сучасного медичного центру в Ірпінській центральній міській лікарні та будівництво нового корпусу Іванківської центральної районної лікарні.

Реалізація проекту добудови медцентру в Ірпені надасть жителям Бучанського району можливість отримати нові види медичної допомоги, які не надаються в жодному іншому лікувальному закладі регіону. Зокрема, йдеться про лікування пацієнтів з гострим інсультом та гострим інфарктом міокарда за допомогою ендоваскулярних втручань. На це виділяється понад 227 млн грн.

«Вартість проекту будівництва нового корпусу Іванківської центральної районної лікарні на 59 ліжок разом з оновленням обладнання для хірургії складає 9 млн євро. Це дозволить забезпечити 30 тисяч людей, що проживають в громаді, якісними медичними послугами», – зауважив Ляшко.

Крім цього, в межах меморандуму між МОЗ та Французькою асоціацією охорони здоров’я проводиться підготовча робота з метою встановлення та оснащення модульних центрів надання медичної допомоги, зокрема на базі Бородянської центральної районної лікарні.

Що вдалось зробити МОЗ за 2022-2023 роки

Міністерство активно працює над оснащенням сучасним обладнанням медичних закладів по всій Україні. Так, за 2022-2023 роки у рамках спільних зі Світовим банком, Глобальним фондом проектів МОЗ, центральних закупівель ДП «МЗУ», ЦГЗ, коштом фонду UNITED 24 та у рамках гуманітарної допомоги до медзакладів Київщини було передано близько тисячі одиниць обладнання та транспорту. Серед них:

Нагадаємо, Proslav брав інтерв’ю у директора Переяславської БЛІЛ Віктора Атаманенка. Він розповів про реформу медичних закладів, долю місцевої лікарні, плани на майбутнє та розвиток. Детальніше – за посиланням.

Exit mobile version