Переяславський університет один з кращих в Україні по працевлаштуванню своїх випускників – спільний моніторинг МОН, Мінцифри та ПФУ

Міністерство освіти і науки України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Пенсійним фондом України вперше реалізувало моніторинг працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти. У оприлюдненому рейтингу Університет Григорія Сковороди в Переяславі зайняв 23 місце в загальнонаціональному замірі з понад сотні закладів. Понад 61% випускників закладу працевлаштовуються за набутим фахом як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Радісну новину сповістив сайт УГСП.

«Радіючи хорошим показникам, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, водночас, не планує зупинятися на досягнутому та бере курс на подальше покращення наших результатів. Напрямки для такої роботи нам знайомі, та й серед нинішніх студентів ми спостерігаємо багато охочих працювати по завершенню закладу за фахом. Тому ми з впевненістю дивимось у наше майбутнє», – коментує поступ закладу ректор Віталій Коцур.

«Для формування якісної системи освіти необхідно використовувати різні інструменти, одним із яких є моніторинг працевлаштування випускників. Саме завдяки моніторингу маємо можливість аналізувати тенденцію працевлаштування фахівців та скоригувати розподіл бюджетного фінансування між закладами вищої освіти», – каже Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Наразі МОН оприлюднює великий обсяг інформації, якою зможуть скористатися аналітики, вступники, представники медіа та інші зацікавлені особи: звіт з моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої, фахової передвищої освіти та додатки та знеособлені статистичні дані щодо зайнятості випускників ЗВО на ринку праці для вільного доступу у форматі, що дає змогу автоматизовано обробляти електронними засобами дані (відповідно до частини 5 статті 64 ЗУ «Про вищу освіту»).

Exit mobile version