Петро Чорний завітав до Переяслава з програмою «Дві дороги»: фоторепортаж з концерту «чорного золота України»

У перший четвер цієї весни у Переяславському ЦКМ стало вдосталь місця феєрії і колориту неповторних циганських романсів, українських пісень та панувала незабутня атмосфера. Свій талант містянам дарував Петро Чорний – заслужений артист і найвідоміший ром України, чий голос називають «Чорним золотом України».

Кожний концерт Петра Чорного – це приголомшливе свято, сповнене радості, краси, найяскравіших фарб та емоцій. Нова концертна програма «Дві дороги», яку презентував виконавець разом зі скрипалем з Ізраїля Сергія Фельтцмана вкотре це довела. Протягом майже двох годин живого конерту співак направду вражав глядачів не лише силою прекрасного голосу (у виконанні якого звучали як циганські пісні, так і авторські україномовні роботи – прим.авт.), а й відмінним почуттям гумору та цікавими розповідями.

Петро Чорний, приїзд якого до Переяслава є не першим і де він має немалу кількість прихильників, подивував низкою сюрпризів які робили цей вечір не схожим на всі бачені раніше виступи українського виконавця ромського походження. Потужна енергія голосу полонила серця та ретранслювала найважливіші цінності – любов до жінки та рідної землі, нестримну жагу справжнього рома до життя і волі.

У новій програмі йому вдалося зібрати найрізноманітніші пісні: від запальних оптимістичних хітів до проникливих композицій про батьків і рідну землю та чуттєвих пісень про любов, які блискуче описують почуття й наповнені заворожливою лірикою і ніжністю. Частину з них виконавець виконав у фортепіанному супроводі. Не обійшлося й без українських народних пісень, композицій у яких перегукувалися теми цієї війни.

Кожну пісню публіка сприймала жваво, підспівуючи в такт впізнаваним композиціям. Прогнозовано, ще на початку концерту, на «ура» зал сприйняв виконання культової композиції воєнного часу «Україна переможе» яка побачила світ рівно минулоріч. Як відомо серед оригінального складу виконавців пісні є й Чорний. Видається, сольне виконання хіта для переяславської публіки виглядало куди незгірш.

Приємний м’який голос виконавця наново зачаровував, кожну пісню хотілося дослухати до кінця. Переяславці геть не соромилися співати їх разом із виконавцем. Кілька разів Петро Чорний спускався до глядацької зали, певні твори виконував разом з шанувальниками. Такі імпровізації виглядали яскраво, співак відзначив неабиякі таланти глядачів свого феєричного шоу. Навіть запрпонував переяславським жінкам зробити хор під своїм диригуванням по п’ятницях.

«Жити треба для тих, кому ти потрібен. Дружити лише з тими, у кому впевнений. Спілкуватися з тими, хто приємний. І бути вдячним тим, хто тебе цінує!, – переконаний Петро Чорний. –  Дивно, що може зробити один концерт із душею артиста. Душа зцілюється поруч із людьми. У житті все тимчасово. Якщо все йде добре – насолоджуйся, це не триватиме вічно. Ну, а якщо все паршиво – не кисни, це теж не назавжди. Бо потрібно любити життя більше, ніж сенс життя. Життя задихається без цілі.

Покидаючи залу люди зізнавалися Proslav у тому, що залишилися задоволеними, сповнені снаги життя і надії на нашу скору перемогу. Градус емоцій не збила навіть масштабна повітряна тривога, яка на певний час перервала виступ.

Нагадаємо, що нові концерти у громаді не змусять на себе довго чекати. Уже цієї неділі, 5 березня, з безкоштовним концертом до Переяслава вперше завітає відомий гурт Kozak System. Початок благодійного виступу о 17:00 в актовій залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі (вулиця Сухомлинського, 30).

Exit mobile version