Під час масованої ракетної атаки на Київ Сили ППО збили 31 ціль: наслідки у столиці

Під ранок четверга, 21 березня, російські війська за допомогою стратегічної авіації та балістичних ракет атакували Україну. Після тривалих маневрів, основною ціллю став Київ, інформує Proslav.

Під час масованої ракетної атаки на Київ Сили ППО збили 31 ціль: наслідки у столиці
Фото: КМВА

За даними начальника Київської МВА Сергія Попка, попередня масована атака відбулась 44 дні тому. Цього разу  противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території рф.

«Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні», – повідомив генерал-полковник.

Наслідки ворожої атаки у Києві

Внаслідок відбиття атаки у деяких районах столиці є пошкодження та постраждалі.

Подільський район:

Шевченківський район:

Святошинський район:

«Всі екстрені служби працюють на місцях пригод. На цю хвилину достеменно відомо про 12 постраждалих. Інформація щодо загиблих відсутня», – зазначив Попко.

Сили ППО збили усі ворожі цілі

За інформацією командувача Повітряних Сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука, у ніч на 21 березня 2024 року противник атакував двома балістичними/аеробалістичними ракетами «Іскандер-М» (KN-23) /Х-47М2 «Кинджал», а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

«Ракети заходили з півночі, основний напрямок удару – Київ! До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України», – розповів він.

В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині!

Тим часом у Центрі протидії дезінформації спрогнозували напрямки розвитку ворожої пропаганди й закликають українців бути уважними.

Exit mobile version