Під час нічної атаки росіяни вразили Трипільську ТЕС на Київщині: ніхто з людей не постраждав

Під час масованої атаки у ніч на 11 квітня росіяни вразили Трипільську ТЕС на Київщині. За словами начальника КОВА Руслана Кравченка, ніхто з людей не постраждав, передає Proslav.

Під час нічної атаки росіяни вразили Трипільську ТЕС на Київщині: ніхто з людей не постраждав
Під час нічної атаки росіяни вразили Трипільську ТЕС на Київщині: ніхто з людей не постраждав

Він розповів, що російські терористи атакували один з енергетичних об’єктів області. Наразі вогнеборці продовжують ліквідовувати пожежу, що виникла внаслідок атаки. На даний момент вона частково погашена.

«Всі служби працюють в посиленому режимі. Залучено максимальну кількість техніки. Енергетики та всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом», – зазначив Кравченко.

Водночас очільник Київської ОВА додав, що водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене. Також, з його слів, інші об’єкти житлової чи критичної інфраструктури в області не постраждали.

Атака росіян повністю зруйнувала Трипільську ТЕЦ

Тим часом, за словами голови наглядової ради «Центренерго» Андрія Готи, у ніч на 11 квітня росіяни повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині. Вона є однією з найбільших в області. Повідомляє Proslav з посиланням на Hromadske.

Унаслідок влучань почалася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві ведуться роботи з локалізації вогню. Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

Разом з тим, міський голова міста Українка Олександр Туренко закликав місцевих мешканців «щільно зачинити вікна у своїх будинках, щоб не дихати шкідливими продуктами горіння». Згодом він відредагував пост, залишивши лише заклик зарядити пристрої та зробити запаси води.

Раніше у «Центренерго» заявляли, що Трипільська ТЕС облаштована фізичним захистом від обстрілів на 100%.

«Центренерго на 100% виконало роботи з облаштування засобами фізичного захисту Трипільської ТЕС та на 70% – Зміївської», – йшлося у повідомленні компанії.

Розповідаємо, що відомо про масовану ракетну атаку по Україні 11 квітня. Наслідки по областям – за посиланням.

Exit mobile version