Під час тривоги на Київщині працювала ППО: у КОВА розповіли про наслідки ворожої атаки

Наприкінці вівторка, 19 грудня, ворог вчергове атакував Україну дронами-камікадзе «Shahed». Під час тривоги на Київщині працювала ППО, передає Proslav.

Під час тривоги на Київщині працювала ППО: у КОВА розповіли про наслідки ворожої атаки
Під час тривоги на Київщині працювала ППО: у КОВА розповіли про наслідки ворожої атаки

Повідомлення від Київської ОВА

За повідомленням начальника КОВА Руслана Кравченка, сигнал «Повітряна тривога» в регіоні оголошувався двічі. Під час нього працювали сили ППО.

«Завдяки силам ППО та мобільним вогневим групам влучань в об’єкти критичної та цивільної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні», – розповів Руслан Андрійович.

Він додав, що оперативні групи продовжують працювати та фіксують докази чергової терористичної атаки ворога.

Про атаку від Київської МВА

Водночас, зі слів начальника Київської МВА Сергія Попка, з 19 на 20 грудня відбулась вже п’ята повітряна атака на столицю України.

«БПЛА, за попередньою інформацією, типу «Shahed», заходили до столиці з південного напрямку, з акваторії Чорного моря, пролетівши Одеську, Кіровоградську та Черкаську області», – розповів генерал-полковник.

Відтак, силами і засобами ППО усі ворожі дрони були уражені ще на підльоті до Києва. За попередніми даними оперативного зведення – у столиці без жертв та руйнувань.

«Дякуємо воїнам протиповітряної оборони за роботу! Допомагайте армії, підтримуйте ЗСУ і бережіть себе!» – додав пан Попко.

Оперативна інформація від Повітряних Сил ЗСУ

За даними Повітряних Сил ЗСУ, у ніч на 20 грудня 2023 року противник атакував ударними БПЛА типу «Shahed» із окупованого Криму. Усього зафіксовано пуски 19 шахедів, 18 з яких знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України.

Сили ППО працювали в межах Одеської, Херсонської,  Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської та Кіровоградської областей.

«Крім того, противник завдав удару  двома зенітними керованими ракетами із ЗРК С-300 з Бєлгородської області – рф по Харківщині. Попередньо без постраждалих», – зазначили у ПС ЗСУ.

Тим часом прикордонники відповіли на питання чи зможе рф знову піти у наступ з території білорусі.

Exit mobile version