Погрожували фізичною розправою та вбивством: у Переяславі зловмисники вимагали від підприємців 10 тисяч доларів США

У підприємців Переяслава вимагали 10 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Тепер підозрюваних осіб будуть судити. Про це повідомляє ProSlav з посиланням на сайт Київської обласної прокуратури.

Погрожували фізичною розправою та вбивством: у Переяславі зловмисники вимагали від підприємців 10 тисяч доларів США

«За процесуального керівництва Київської обласної та Броварської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  трьох мешканців Київщини за фактом вимагання грошових коштів від приватних підприємців за попередньою змовою групою осіб поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189 КК України)», – йдеться у заяві прокуратури.

Слідством було встановлено, що троє мешканців Київщини, які відносять себе до кримінального кола, вимагали від переяславських підприємців неіснуючий борг.

«Підозрювані, погрожуючи потерпілим та членам їх родин фізичною розправою і вбивством, застосовували до потерпілих фізичну силу, та пред’явили підприємцям вимогу про необхідність сплатити їм 10 тис доларів США», – розповідають причину обвинувачення.

Як зазначають у прокуратурі, досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за оперативного супроводження  Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Працівники прокуратури додають: «відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду».

Тим часом СБУ затримала ворожого агента на Київщині.

Exit mobile version