«Покарання не за горами»: українська IT-армія за два тижні вразила понад 4 тисячі онлайн-ресурсів рф

Поки українські захисники і захисниці боронять рідні землі на фронті, наша ІТ-армія продовжує розхитувати економіку ворога та деморалізувати росіян у цифровому просторі.

«Покарання не за горами»: українська IT-армія за два тижні вразила понад 4 тисячі онлайн-ресурсів рф

Лише впродовж двох тижнів українські кібербійці паралізували понад 4 тисячі російських онлайн-ресурсів. Про це розповіли у Міністерстві цифрової трансформації України.

Так, з 12 до 25 вересня ІТ-армія призупинила роботу:

  1. Сайт групи Вагнера, яка збирає російських в’язнів для війни в Україні. Було здобуто всі дані, які зберігалися на сайті. «На кожного ката, вбивцю та ґвалтівника чекає суворе покарання», – запевнили в Міністерстві.
  2. Ресурси організації «Молодая гвардия Единой Росии» – «ІТ-армія дістала звідти списки молодих путіністів, які були або є на окупованих територіях, допомагають приховувати військові злочини та проводити незаконні референдуми. Ім’я кожного нелюда відомо, покарання не за горами».
  3. Портал «Госуслуги» – «До нього причетні сотні сторонніх послуг та сервісів, які задіяні в державних, економічних та військових сферах. Через атаку на портал росіяни не могли отримати бажані послуги».
  4. Сайти для пошуку роботи – «На таких сайтах міністерство оборони росії часто публікувало вакансії військових. Тепер для росіян жодна вакансія недоступна, як і самі портали».
  5. Воєнторги рф – «Через це росіяни не могли замовити необхідне спорядження для своїх солдатів-вбивць, які продовжують вести війну в Україні».

6️. Сайти з продажу автоінструментів – «ІТ-армія перекрила не тільки можливість росіянам продавати в рф контрабанду у вигляді інструментів для авто з Європи, а і купувати необхідне автоприладдя своїм солдатам-вбивцям на фронт».

7️. Комерційний банк Открытие – «DDoS-атака на інфраструктуру банку заблокувала росіянам можливість користуватися банківськими послугами онлайн».

Раніше ProSlav розповідав, як стати донором для допомоги постраждалим під час війни.

Exit mobile version