«Покажіть хоча б один російський сервіс, що має інтерфейси українською», – бізнес закликають відмовитися від мови агресора

Масові заклики переходити на українську мову почали з’являтися ще у 2014 році, але нині, на фоні повномасштабної війні, ця тема набула ще більшої актуальності. Відмовляються від мови агресора і українські компанії.

«Покажіть хоча б один російський сервіс, що має інтерфейси українською», – бізнес закликають відмовитися від мови агресора

До прикладу, співзасновник Монобанку Олег Гороховський повідомив, що служба підтримки фінустанови переходить на українську. Він також розповів про результати «мовного експерименту», який провели у компанії.

За його словами, було обрано 1000 звернень клієнтів російською мовою. У них запитали, чи не заперечують вони, щоб оператор Монобанку відповідав на їхні запитання українською.

«96,3% сказали, що це не є для них проблемою. Вочевидь, денацифікація проходить успішно! Отже, відповідь російською мовою в підтримці Монобанку тепер доступна тільки у разі наполегливого прохання клієнта і на розсуд оператора», – робить висновок Гороховський.

Він також звернувся до власників компаній, які досі продовжують підтримувати інтерфейси російською: «…хіба наш приклад і цей експеримент не гарне підтвердження, що відмова від російськомовних інтерфейсів не вдарить по вашому бізнесу?».

Співзасновник Монобанку вважає, що російськомовним інтерфейсам немає місця в Україні.

«Російська мова – ок, це особистий вибір кожного українця. А російськомовні інтерфейси використовуються на росії. До речі, покажіть хоча б один російський сервіс, що має інтерфейси українською, і це при тому, що ми не бомбимо їхні міста і не вбиваємо їхніх жінок, літніх людей і дітей…», – підсумовує він.

Раніше Гороховський уже писав«Найбільший український банк «‎ПриватБанк» прибрав російську мову зі свого сайту та застосунку «Приват24» для бізнесу, а з основного застосунку «Приват24» для фізичних осіб її планують видалити у найближчому оновленні. Слава Україні!».

А також повідомив, що російська мова у цифрових сервісах Нової пошти наразі більше недоступна: «Нова пошта, мабуть, найкращий поштовий сервіс у світі!».

А ще у додаток ОщадБанку додали «файну мову» – обов’язково протестуйте.

Раніше ProSlav розповідав, що робити у разі вимкнення електроенергії.

Exit mobile version