Поки дехто ходить до упц (мп), патріарх рпц кіріл підтримав нову мобілізацію путіна і підкреслив бажання єдиного простору рпц з Україною

Патріарх РПЦ Кирил заявив, що смерть при виконанні військового обов’язку є «жертвою», яка начебто «змиває всі гріхи». Таким чином російський патріарх вирішив виправдати смерть російських окупантів на війні проти українців під час недільної проповіді. Глава рпц заявив, що «духовна мобілізація» допоможе мобілізації всіх сил Росії і одночасно допоможе «нарешті повному примиренню Росії та України, які є єдиним простором російської православної церкви». Про це повідомляє ProSlav з посиланням на «Цензор.Нет».

патріарх кіріл підтримав мобілізацію путіна

«Церква молиться про те, щоб ця боротьба закінчилася якнайшвидше, щоб якнайменше братів убили один одного в цій братовбивчій війні. І одночасно Церква усвідомлює, що якщо хтось, керований почуттям обов’язку, необхідністю скласти присягу, залишається вірним своєму покликанню і гине при виконанні військового обов’язку, то він, безсумнівно, чинить діяння, рівносильне жертві. Він приносить себе в жертву за інших. І тому віримо, що ця жертва змиває всі гріхи, які людина вчинила», – заявив кіріл. 

Не забув він згадати і про «єдину Русь», закликавши молитися і робити все для того, «щоб відновилися братні стосунки двох її частин».

«Ми маємо сьогодні особливо зміцнити себе у вірі, молитися за владу та за військо, за своїх рідних та близьких, молитися за Церкву Православну, яка у цих тяжких умовах зберігає духовну єдність Святої Русі», — заявив глава рпц.

25 вересня Патріарх РПЦ Кирило на недільній проповіді заявив, що смерть на війні з Україною «змиває всі гріхи», і фактично порівняв мобілізованих росіян з Ісусом Христом. За його словами, мобілізація допоможе «примиренню», що дозволить запровадити Україну в єдиний простір рпц. Крім того, це «примирення» у розумінні РПЦ не повинно йти шляхом «небезпечних компромісів».

Нагадаємо, після російського вторгнення очільник російської православної церкви патріарх кирило фактично підтримав агресію росії, а пізніше подарував командувачу росгвардії ікону та благословив російських військових на війну в Україні. У квітні кирило виступив у храмі збройних сил рф із промовою, в якій розхвалював російських солдатів та ставив під сумнів незалежність України. У травні в сателіті московської церкви – УПЦ (МП) звинуватили у повномасштабній війні росії проти України експрезидента Петра Порошенка та Православну церкву України (ПЦУ).

Exit mobile version