Попит на фахівців в Україні: кого сьогодні найбільше потребують роботодавці та скільки вони готові платити

Наразі в базі даних Державної служби зайнятості українцям пропонують 36 тисяч вакансій, і ще 184 тисячі – на Єдиному порталі вакансій, який об’єднав провідні портали з пошуку роботи.

У Державній службі зайнятості розповіли, яких працівників потребують українські роботодавці сьогодні та яку зарплату готові платити.

Попит на фахівців в Україні: кого сьогодні найбільше потребують роботодавці та скільки вони готові платити

Найпопулярнішими вакансіями за даними бази вакансій служби зайнятості є:

Станом на 10 травня 2023 року середній розмір заробітної плати у вакансіях, поданих до служби зайнятості, становив 11 тис. грн. Зокрема серед працівників сфери торгівлі та послуг – 12 тис. грн, кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств – 8 тис. грн, кваліфікованих робітників з інструментом – 11 тис. грн, робітників з обслуговування устаткування та машин – 12 тис. гривень.

Також у базі даних Державної служби зайнятості є окремі пропозиції роботи з відносно високою заробітною платою:

«Слід зазначити, що високий рівень оплати праці роботодавці пропонують  кваліфікованим працівникам з досвідом роботи за виконання складних завдань або за роботу в особливих умовах», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у службі зайнятості можна отримати ваучер і використати його на оплату навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

Exit mobile version