Повернення героїв: Редіс, Калина, Волина та ще 212 захисників звільнили під час обміну полоненими

Вчора ввечері, 21 вересня, Україна домоглась поверненню з полону 215 наших захисників. Про це ввечері повідомив Президент України Володимир Зеленський.

звільнення з полону азовців

«Загалом 215 героїв! Це воїни Нацгвардії, нашої армії, Військово-Морських сил, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ та інші. Ще раз дякую всім, хто реалізував цю перемогу для України! Вітаю всіх наших захисників і захисниць, які повертаються додому! Пам’ятаємо про кожного й кожну! Слава Україні!», – наголосив Президент.

За його словами, вдалось вивільнити 108 бійців «Азова» та загалом 188 захисників «Азовсталі» та Маріуполя. Командири підрозділів, а саме Денис ПрокопенкоСергій ВолинськийСвятослав ПаламарДенис Шлега та Олег Хоменко, згідно з домовленостей, будуть знаходитись в Туреччині.

Окрім цього, з полону було звільнено 10 іноземних бійців, які служили у складі Збройних сил України. Їх повернення стало можливим завдяки участі дипломатів різних країн, у тому числі Саудівської Аравії. Варто зазначити, що вдалось повернути тих, кого незаконні формування «засудили» до смертної кари.

За порєбрік же поїхали російські військовополонені, серед яких знайшлось місце державному зрадникові, Віктору Медведчуку. Як зазначає очільник СБУ Василь Малюк, обмін проросійського колаборанта не буде перешкоджати розгляду його справи в суді.

«Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають вдома», – підкреслює Малюк.

Учора, у Всесвітній День миру, діти з Переяславської громади подякували військовим за захист Батьківщини.

Exit mobile version