ППО збила усі крилаті ракети над столицею, а у Дніпрі є постраждалий: що ще відомо про атаку рф в ніч на 26 травня

У ніч проти 26 травня росіяни завдали ракетного удару по Україні. Загалом зафіксовано пуски 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон.

ППО збила усі крилаті ракети над столицею, а у Дніпрі є постраждалий: що ще відомо про атаку рф в ніч на 26 травня
Фото: ДСНС України, Дніпропетровщина

Як повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ нічна атака російських окупантів розпочалась наприкінці минулої доби о 22:00 і тривала до 5:00 26 травня.

«Цього разу противник змістив напрямок удару на Схід, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти Сил оборони України», – йдеться у повідомленні.

Зафіксовано пуски:

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Центр» та «Південь», знищено:

ППО збила усі крилаті ракети над столицею, а у Дніпрі є постраждалий: що ще відомо про атаку рф в ніч на 26 травня
Повітряні Сили ЗС України

Київ

У офіційному Telegram-каналі Київської міської військової адміністрації відмітили, що це вже 13-ий за ліком з початку травня повітряний напад на столицю.

«Цього разу атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені», – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Внаслідок падіння уламків в Оболонському районі:

У Шевченківському районі зафіксовано падіння уламку на приватний будинок. Пошкоджено дах та вікно. Попередньо, інформація щодо постраждалих відсутня. Дані уточнюються.

Київщина

У Київській обласній державній адміністрації о 9:08 заявили, що у регіоні працювало ППО. Завдяки точній та професійній роботі військових ворожі цілі були знищені.

Фактів влучань не зафіксовано. Постраждалих немає.

«Внаслідок падіння уламків збитих цілей у двох громадах пошкоджено 7 приватних будинків. Пошкодження незначні – дахи, внутрішнє та зовнішнє оздоблення фасадів, посічені стіни. Жителям, чиї будинки постраждали, буде надана вся необхідна допомога», – йдеться у повідомленні.

Наразі оперативні групи продовжують роботу.

Черкащина

За повідомленням Черкаської ОВА Ігоря Табунця, практично всю ніч область була на тривозі.

«На світанку сили ППО збили в небі над Черкащиною «Шахеда». Без потерпілих і руйнацій», – пише Табунець.

Дніпропетровщина

У свою чергу, голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак зазначає, що дісталося у цю ніч і Дніпру. У приватному домоволодінні виникла пожежа, яку вже загасили. Пошкоджені 2 будинки та авто. Зайнялося й на двох приватних підприємствах. Вогонь рятувальники приборкали.

Крім того, понівечена заправка. Постраждав її працівник. Йому надали меддопомогу – лікуватиметься вдома.

За словами Лисака, серйозних руйнувань також зазнало транспортне підприємство. Нині усюди триває обстеження територій, інформація уточнюється.

«Не припиняв ворог знущатися й над Нікопольщиною. Обстріляв Марганецьку громаду з БПЛА. Минулося без жертв», – додає очільник Дніпропетровської ОДА.

Харківщина

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що ворог завдав ударів за допомогою БПЛА «Шахед» по м. Мерефа Харківського району та м. Ізюм.

У Мерефі пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа. В Ізюмі постраждала будівля закладу освіти та гараж з сільгосптехнікою, сталися пожежі. Попередньо, внаслідок нічних ударів ніхто не постраждав.

«Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів», – додає Ситнєгубов.

Внаслідок цих обстрілів у Вовчанську Чугуївського району пошкоджено 2 житлових будинки та господарчі споруди; у с. Мала Вовча Чугуївського району пошкоджено 4 приватні житлові будинки, господарчі споруди, сталася пожежа; у с. Циркуни Харківського району пошкоджено приватний житловий будинок; ум. Куп’янськ пошкоджено будинок та гараж.

Фото: голова Харківської ОДА

Оперативна аналітика та втрати ворога станом на ранок 26 травня – в публікації Proslav.

Exit mobile version