Працевлаштування одиноких жінок з дітьми: роботодавці отримуватимуть компенсацію

За працевлаштування одиноких жінок з дітьми роботодавці отримуватимуть компенсацію. Повідомляє Proslav з посиланням заяву міністерки економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з представницею ООН Жінки в Україні Сабін Гюнеш.

Працевлаштування одиноких жінок з дітьми: роботодавці отримуватимуть компенсацію

За словами міністерки, працевлаштуванню сприяють компенсація, яку з минулого року роботодавці можуть отримати за внутрішньо переміщених осіб, а також компенсація, яку можна отримати за взяття на роботу одиноких жінок з дітьми.

«Підвищення рівня зайнятості один з пріоритетів для Уряду. Ми запустили низку програм, спрямованих на підтримку бізнесу та покращення ситуації на ринку праці. Серед них програма залучення жінок до підприємництва надання мікрогрантів для розвитку малого й середнього бізнесу, плануємо таку ж для ветеранського бізнесу», – зазначила Юлія Свириденко.

Також за її словами, готуються програми для підтримки українських жінок, які через війну виїхали за кордон і тепер не повертаються.

Свириденко повідомила, що для жінок також діють програми перенавчання в центрах профтехнічної освіти при Державній службі зайнятості.

Тим часом стартували безплатні курси англійської для ветеранів – вони адаптовані під рівень володіння мовою та спеціальні потреби учасників.

Exit mobile version