Прокурори подали апеляцію через відсутність електронного браслета для обвинуваченого у справі Тлявова

Як вже розповідав ProSlav, 22 грудня Переяславський суд змінив запобіжний захід обвинуваченому у справі про вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. У зв’язку з нестачею електронних браслетів в правоохоронних органах суд зміг призначити обвинуваченому Івану Приходьку лише цілодобовий домашній арешт із зобов’язаннями. Прокурори оскаржують рішення. Про це Суспільному повідомив прокурор у справі Максим Дергачов, передає ProSlav.

Держава має виплатити четвертому обвинуваченому у «справі Тлявова» 9000 євро: учора Переяславський суд звільнив його з-під варти 

Прокурор заначив, що у частині застосування браслета подали апеляцію. Поза тим на адресу територіальних органів поліції Дергачов направив копію судового рішення та листа, щодо необхідності забезпечення належного контролю за його виконанням. Також на думку прокурора, запобіжний захід із застосуванням браслета контролю буде ефективнішим.

У той же час адвокат обвинуваченого Віктор Чевгуз проситиме послабити запобіжний захід до нічного домашнього арешту. Каже, оскаржувати рішення будуть за іншою процедурою: не в апеляційному суді, а подаватимуть клопотання до Переяславського.

«Мій клієнт каже, що подавати апеляцію не потрібно. В ухвалі суду написано, що він може пересуватися в інші приміщення будинку, на прибудинкову територію виходити. Він говорить, що йому цього вистачить. А я через 30 днів буду подавати клопотання до суду про зміну запобіжного заходу на нічний домашній арешт. Це передбачено в кримінально-процесуальному кодексі» – зазначив Чевгуз.

У Інституті демографії дали невтішний прогноз щодо народжуваності в Україні у 2023 році

Exit mobile version