Путін готується до тривалої війни, НАТО має бути напоготові – Мірча Джоане

На засіданні військового комітету НАТО прозвучали думки з приводу нарощення потужності виробництва озброєння та боєприпасів. Зокрема, таку думку висловив заступник Генсека військово-політичного блоку Мірча Джоане. Передає ProSlav з посиланням на заяву чиновника на сайті НАТО.

Згідно до його слів, допомога українських союзників змогла змінити ситуацію на полі бою, однак недооцінювати росію не варто та небезпечно.

Джоане, зокрема, наголосив, що путін готується до тривалої війни, про що свідчить мобілізація 200 тисяч осіб у московії, нарощення ВПК та отримання озброєння від Ірану.

«Найголовніше, у нас немає ознак того, що цілі Путіна змінилися. Тож ми маємо бути готовими до довгого шляху, 2023 рік буде важким. І нам потрібно підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – заявив заступник генерального секретаря НАТО.

Він підкреслив, що країнам блоку потрібно наростити власні потужності ВПК, щоб поповнити свої запаси для продовження підтримки України.

Тим часом очільник Міноборони Резніков відзначив нагородами 60 мешканців Київщини. Серед них є і жителі Переяславщини. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version