Рада ухвалила закон про ЗМІ – це фактично новий медійний кодекс

У вівторок, 13 грудня Верховна Рада України ухвалила новий закон «Про медіа». Це дійсно історична подія для українського Парламенту, адже робота над документом тривала понад 10 років протягом декількох скликань.

Рада ухвалила закон про ЗМІ – це фактично новий медійний кодекс

Про це повідомила заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Ухвалення цього закону дає змогу одночасно вирішити кілька завдань

«Звісно, цей законопроєкт навіть ширший, ніж директива Євросоюзу, бо нам потрібно було змінити й осучаснити наше медійне законодавство, яке не змінювалося 16 років. Воно було ухвалене ще тоді, коли не було інтернету взагалі. Сьогодні ж ми маємо фактично медійний кодекс, що об’єднує медійне законодавство», – каже Кравчук.

Пані Євгенія також розповіла, яких результатів ми досягнемо завдяки ухваленню закону «Про медіа»:

Крім того, закон дає українським медіа шанс на повноцінну участь в таких європейських програмах як «Креативна Європа», які дадуть значний поштовх для розвитку виробництва якісного національного контенту.

«На жаль, довелось вилучити сучасні в правильні зміни до Виборчого кодексу – це було умовою проходження законопроекту в залі від Батьківщини і Європейської Солідарності. Цього ж тижня разом із колегами, які підтримують зміни, зареєструємо окремий законопроєкт», – зауважила політикиня.

Нагадаємо, Мінветеранів розпочинає співпрацю з університетом Переяслава щодо підготовки учасників «Ігор Нескорених».

Exit mobile version