Ракетний удар в Дніпрі, вибухи в Києві, обстріл двох ТЕС: хроніка атак росіян в Україні за 14 січня 2023 року

Від ранку 14 січня 2023 року росія знову атакувала Україну ракетами. Ще до початку першої повітряної тривоги о 9:33 (а їх за день у регіоні пролунало кілька – прим.авт.) у столиці пролунали перші вибухи – цілили в об’єкти інфраструктури, пошкодило приватні будинки та автомобіль. Поза тим, уламки збитої ракети впали на територію Музею Пирогово. Завдяки ефективній роботі ППО в Києві недопущено ураження об’єктів критичної інфраструктури На щастя ніхто не постраждав. На місця оперативно прибували всі служби. По опівдні ракети запустили зі стратегічної авіації – 7 Ту-95 і 1 Ту-22. Здебільшого їх збили сили протиповітряної оборони. На прикрість, у Дніпрі ракети влучили у житловий будинок, у Харкові та Львові пошкодили інфраструктурні об’єкти. 

Ракетний удар в Дніпрі, вибухи в Києві, обстріл двох ТЕС: хроніка атак росіян в Україні за 14 січня 2023 року

ProSlav підготував для своїх читачів дайджест подій «тривожного дня».

По 10:00 стало відомо, що в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 7 ворожих кораблів, зокрема 1 носій крилатих ракет «калібр», загальний залп – 8 ракет. Натомість в Азовському морі ворог продовжував контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні 2 корабля; в Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «калібр», загальний залп – 72 ракети. Станом на 14:50 у Чорному морі були вже п’ять російських ракетоносіїв з загальним залпом у 36 «Калібрів».

За півгодини очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім сповістив про 17 літаків ТУ у повітрі, а керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець попередив про ймовірність масованого ракетного удару. 

Усі поїзди Укрзалізниці продовжували рух за графіком, суттєвих затримок через ворожу атаку не спостерігалося, посадка та висадка тривали через підземні переходи. У висновку в другій половині дня 3 рейси Укрзалізниці прямували із затримками понад годину, 5 рейсів затримувалися в межах години. Ще 40 поїздів продовжили курсувати за графіком.

По обіді в Одесі та Харкові, на Вінничині, Хмельниччині, Дніпропетровщині та Львівщині було чути звуки вибухів.

Ліквідація наслідків ракетної атаки на Дніпро. 14 січня 2023

В результаті ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі загинули 5 людей, травмована 21 особа, з них – 3 дитини, врятовано 20 осіб, з них – 3 дитини. Всі служби працюють. Рятувальна операція триває – потемки людей знімають кранами, вони сигналізують рятувальникам ліхтярами, мобільними телефонами. Район у Дніпрі, куди влучила російська ракета, повністю знеструмлений. Завали розбиратимуть всю ніч.

Поза тим ворог обстріляв дві ТЕС ДТЕК, одна з них припинила виробництво електроенергії.

Що ж до Київщини то тут пошкодило 28 будинків. Обійшлося без жертв.

Інформація станом на 18:20

Exit mobile version