Реконструкція та ремонт укриттів у навчальних закладах Переяславської громади: що обговорювали на засіданні позачергової сесії

У вівторок, 28 березня, відбулась 49-та позачергова сесія Переяславської міської ради та бюджетна комісія. Під час них розглянули питання щодо внесення змін до Програми розвитку системи освіти Переяславської міської територіально громади 2022-2024 роки. Proslav був на засіданні та готовий розказати що змінилось.

Реконструкція та ремонт укриттів у навчальних закладах Переяславської громади: що обговорювали на засіданні сесії
Реконструкція та ремонт укриттів у навчальних закладах Переяславської громади: що обговорювали на засіданні позачергової сесії

Головною проблематикою програми освіти у Переяславській громаді залишаються сховища для укриття дітей під час навчального процесу.

Питання, яке розглядалось на позачерговій сесії, було приділено укриттю в ліцеї Володимира Мономаха. Адже, згідно прийнятих рішень на минулих засіданнях, планували проводити реконструкцію овочесховища навчального закладу. Однак, у зв’язку з тим, що до створення укриття долучається Міжнародна організація, вирішили внести зміни до початкового проєкту. Повідомляється, що у приміщенні ліцею будуть проводитись капітальні роботи. Тож, кошти запропонували перевести на створення укриття на базі овочесховища гімназії №5.

Реконструкція та ремонт укриттів у навчальних закладах Переяславської громади: що планують зробити
Оксана Степаненко – заступниця міського голови Переяславської МТГ

«Я пропоную змінити пункт про Переяславський ліцей Володимира Мономаха на Переяславську гімназію №5. Тобто, ми будемо проводити реконструкцію овочесховища саме у другому закладі», – сказав голова бюджетної комісії Олексій Дикий на засіданні профільної комісії.

Окрім цього, він запропонував збільшити обсяг необхідних коштів з 200 тисяч гривень до 300 тисяч гривень. Дикий зауважив, що якщо вдасться вкластися в меншу суму, то невикористані кошти залишаться в бюджеті громади. Депутати підтримали дану пропозицію.

голова бюджетної комісії Олексій Дикий
голова бюджетної комісії Олексій Дикий

Голова громади Вячеслав Саулко повідомив про те, які роботи проводяться наразі.

«У навчальних закладах працюють будівельні бригади, які в установлені терміни мають завершити покладені на них роботи. Зокрема, у дитячих садочках «Сонечко» та «Берізка», – сказав мер.

Вячеслав Саулко - голова Переяславської громади
Вячеслав Саулко – голова Переяславської громади

Окрім цього, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко відповів, що на ремонт дитячого садочка «Золотий Ключик» укладено договір на 400 тисяч гривень.

Мер також відповів на запитання чому ремонтними роботами не займаються місцеві компанії.

«Перед початком робіт ми намагались залучити максимальну кількість компаній, щоб була змога виконати необхідні реконструкції по всій громаді перед початком навчального року якісно, швидко і за мінімальні кошти», – підкреслив Саулко.

Також голова громади зауважив, що по тим навчальним закладам, де ще не почалась реконструкція – очікуються відповідні проекти. Одразу після їх ухвалення, ремонтні бригади будуть перенаправлені на інші об’єкти.

Петро Ярмоленко - начальник відділу освіти Переяславської МТГ
Петро Ярмоленко – начальник відділу освіти Переяславської МТГ

Питання про внесення змін до Програми розвитку системи освіти Переяславської міської територіальної громади 2022-2024 роки було виставлено на голосування сесії. Депутати підтримали запропоновані зміни та проголосували «За».

Таким чином:

Нагадаємо, в понеділок, 27 березня, відбулись онлайн-слухання голови Переяславської громади Вячеслава Саулка. Запис прямого ефіру можна переглянути на YouTube-каналі Proslav, перейшовши за посиланням.

Тим часом навчальні заклади Київської області отримали Apple iPad від Мінцифри.

Exit mobile version