Російські винищувачі збили американський розвідувальний БПЛА над Чорним морем: у США заявили, що будуть продовжувати польоти (відео)

Учора, 14 березня, російські винищувачі Су-27 збили американський розвідувальний БПЛА Reaper MQ-9 над Чорним морем. Однак, речник Ради національної безпеки Білого Дому Джон Кірбі заявив, що США будуть продовжувати польоти над міжнародними водами. Повідомляє Proslav з посиланням на видання Ap News.

Російські винищувачі збили американський розвідувальний БПЛА над Чорним морем: у США заявили, що будуть продовжувати польоти (відео)

Напередодні стало відомо, що російський літак зіткнувся з американським безпілотником MQ-9. Внаслідок цього дрон впав у море.

«MQ-9 виконував звичайні місії в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив та збив російський літак. Це призвело до падіння і повної втрати MQ-9», – заявив генерал ВВС США Джеймс Хекер, який керує військово-повітряними силами США в регіоні.

За інформацією видання ВВС, перехопити американський БПЛА намагались два літаки рф.

«Небезпечні та непрофесійні дії росіян мало не призвели до падіння одного з їхніх винищуваців», – заявили у Європейському Командуванні Збройних сил США.

Сьогодні з’явилось повідомлення від представника Білого Дому Джона Кірбі про те, що американці будуть продовжувати здійснювати польоти над міжнародними водами у Чорному морі, не зважаючи на вчорашній інцидент.

«Якщо їхнє послання полягало в тому, щоб стримати або відмовити нас від польотів і операцій в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, то це не вдасться. Ми збираємося продовжувати літати та працювати в міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами. Чорне море не належить жодній країні», – сказав речник Ради національної безпеки.

Вашингтон вже викликав посла рф, щоб висловити протест проти «нерозважливої» поведінки російських пілотів двох винищувачів Су-27. Пентагон заявив, що перехоплення безпілотника MQ-9 Reaper сталося в міжнародному повітряному просторі.

Тим часом російські окупанти опублікувували відео прольоту винищувача Су-27 біля американського БПЛА.

Російські винищувачі збили американський розвідувальний БПЛА над Чорним морем

Нагадаємо у Київській області триває процес набору до Гвардії Наступу. Як вступити до лав штурмових бригад – у нашому матеріалі.

Exit mobile version