Росія здійснила комбіновану атаку по Києву та області: практично всі ворожі цілі були знищені

У ніч на 29 травня окупанти вкотре намагалися атакувати Київщину крилатими ракетами та безпілотниками.

Росія здійснила комбіновану атаку по Києву та області: практично всі ворожі цілі були знищені

Зведення від командування Повітряних Сил

Як повідомило командування Повітряних Сил ЗСУ, з 00:00 по 5:00 29 травня 2023 року російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами.

Зазначається, що ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря.

З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА «Shahed-136/131». Усього було випущено близько 35 ударних дронів.

«Протягом ночі протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід», – йдеться у повідомленні.

Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей:

Росія здійснила комбіновану атаку по Києву та області: практично всі ворожі цілі були знищені
командування Повітряних Сил ЗСУ

Наслідки атаки

«Внаслідок атаки маємо пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури в кількох районах області. Загиблих та потерпілих немає», – написав о 8:24 у своєму Telegram-каналі генерал Андрій Нєбитов.

Він наголосив, що поліція Київщини продовжує встановлення місць падіння уламків ворожих повітряних об’єктів та фіксує наслідки нічної атаки.

А о 9:20 Нєбитов уточнив, що внаслідок нічної атаки ворога в одному з районів області зайнялась будівля дачного кооперативу. Пожежа почалась близько 3:29 ночі.

На місце прибули поліцейські Київщини та ДСНС. Рятувальники ліквідували пожежу. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Росія здійснила комбіновану атаку по Києву та області: практично всі ворожі цілі були знищені
Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

«Минуло лише 18-ть годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня! Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення», – звертається до громадян начальник КМВА Сергій Попко.

Він наголошує, що ударів по Києву не допущено. А також додає, що в результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв і, за попередньою інформацією, потерпілих. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються.

Оперативна аналітика та втрати ворога станом на ранок 29 травня – в публікації Proslav.

Exit mobile version