Розпізнавання облич: у Київській області впроваджують новітню систему відеонагляду

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко розповів про те, що у столичному регіоні впроваджують систему відеонагляду з функцією розпізнавання облич, інформує Proslav.

У Київській області впроваджують новітню систему відеонагляду
У Київській області впроваджують новітню систему відеонагляду

У вівторок, 23 травня, цю систему презентували за участі очільника КОВА та начальника ГУ Національної поліції Київщини Андрія Нєбитова.

У Київській області впроваджують новітню систему відеонагляду
Фото: телеграм-канал Андрія Нєбитова
У Київській області впроваджують новітню систему відеонагляду

«Життя, безпека, добробут і комфорт людей – найбільша цінність. Під час війни особливо важливо підвищувати особисту безпеку громадян на всіх рівнях. Тому активно продовжуємо модернізувати систему безпеки на Київщині. Активно працюємо над тим, щоб їхня кількість в області збільшувалася. Київщина має бути по-справжньому безпечною. А мешканці області впевненими, що знаходяться під постійним та надійним захистом», – наголосив голова КОВА.

Повідомляється, що за кошти обласного бюджету закуплено 1229 камер відеоспостереження.

Головний поліціянт Київської області повідомив, що під час повномасштабного вторгнення росіяни знищили майже 30% камер відеоспостереження, проте після деокупації районів поліція регіону активно відновлює безпекову систему. 

«У 2019 році в системі працювало лише 18 камер. За останній час інтегровано 500 камер з функцією розпізнання обличчя», – зауважив Нєбитов у своєму телеграм-каналі.

Наразі загалом функціонує 1883 камер відеоспостереження, з них 480 камер з функцією розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, та 905 оглядових камер. Завдяки цьому, ми маємо значне зниження злочинності та оперативне розкриття злочинів за гарячим слідом.

Нагадуємо, з 23 по 25 травня на Київщині відбудуться військові навчання. Військові наголошують на забороні фотографувати та фільмувати переміщення техніки та особового складу.

Exit mobile version