Рятувальники звернулися до мешканців Переяславщини у зв’язку з випалюванням сухої рослинності й нагадали за адміністративну відповідальність (Відео)

Фахівці ДСНС звернулися до населення Переяславщини у зв’язку з випалюванням сухої рослинності й нагадали за адміністративну відповідальність, передає Proslav.

Рятувальники звернулися до мешканців Переяславщини у зв’язку з випалюванням сухої рослинності

Начальник ВОПР Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області полковник служби цивільного захисту Сергій Лисенко зазначив, що після приходу тепла у більшості мешканців виникає бажає попрацювати на власних присадибних ділянках чи городах. Однак, за його словами, це відбувається з випалюванням сухої рослинності.

«Хочу вам нагади, що техніка, яка стоїть за мною (показує на службовий KAMAZ ДСНС – ред.), у такий період здійснює 5-6 виїздів за добу. Проте більшість з них – нічого не вартують, але в цей час може виникнути якась пожежа, де дійсно необхідна наша допомога і порятунок людей», – звернувся полковник ДСНС.

Водночас він нагадав за статтю адміністративного кодексу України 77 частина 1, у якій зазначено штрафи за випалювання сухої рослинності. Розмір грошових стягнень складає від 3060 грн до 6120 грн.

Пан Лисенко наголосив, що фахівці рятувальної служби проводять щоденні рейди із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

«Тому, при виявленні випадків спалювання сухої рослинності, будуть вживатися міри адміністративного впливу. Прохання – поставитися до цього з розумінням», – резюмував начальник ВОПР.

Нагадаємо, нещодавно на Переяславщині двічі за добу горіла суха трава.

Exit mobile version