Рятуючи переяславський Трубіж

Переяславці поскаржилися на те, що у річку Трубіж у центрі міста буцімто зливають нечистоти від садиб, що знаходяться поблизу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровнік. Наступне, що він зробив – написав депутатське звернення до міської ради.

У міській раді не забарилися, та вже за декілька днів надіслали відповідь. А цього вівторка, 9 березня, відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де вирішили створити комісію із представників ВУКГ, управління капітального будівництва та ЖКГ, депутатів міської ради, депутата районної ради Юрія Бобровніка, поліцейських та працівників Держпродспоживслужби. Саме ця комісія і мала перевірити, чи є у дворах врізки до каналізації.

10 березня, зранку, комісія розпочала свою перевірку з вулиці Замкової, на яку й надійшли перші скарги. Саме тут, відкривши дренажні криниці, побачили нахабно врізані труби із приватних садиб до дощової каналізації. Та як наслідок – нечистоти.  

У ВУКГ повідомили, що станом на 12 березня три труби на тій вулиці наглухо закляповано, а порушникам виписано адміністративні протоколи. Матеріали цих перевірок обіцяють передати до екологічної служби, яка й вираховуватиме, яких збитків нанесли водоймі власники цих дворищ.  

Надалі, повідомимо про наступні перевірки цієї комісії та виявлені ними порушення.

Exit mobile version