СБУ затримала ворожого агента на Київщині

Служба безпеки України продовжує успішні контррозвідувальні заходи по виявленню та затриманню ворожої агентури. Так, сьогодні стало відомо, що СБУ затримала російського агента, який розвідував місця розташування озброєння ЗСУ на Київщині.

СБУ затримала ворожого агента на Київщині

Чоловіком, який діяв в інтересах країни-агресора, є мешканець Білої Церкви. Його у грудні минулого року завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

У Службі безпеки повідомляють, що зрадник надав письмову згоду на співпрацю з ворогом, а його поплічник отримав оперативний псевдонім «Тень» і завдання проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

СБУ затримала ворожого агента на Київщині

«За вказівкою фсб він об’їжджав місцевість і приховано збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону», – зазначає СБУ.

У спецслужбі пояснюють, що головним завданням агента було виявлення штабів управління та складів з артилерійським озброєнням ЗСУ. Окрім цього, чоловік передавав російському «колезі» координати місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств.

«Контррозвідники СБУ затримали ворожого агента на спробі збору закритих відомостей про українські військові бази», – розповідають про затримання зрадника.

СБУ зазначає, що чоловік підтримував комунікацію з фсб через заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал. Туди він надсилав отримані відомості у вигляді фото та відеоматеріалів з прив’язкою до місцевості.

Також завдяки контррозвідувальним заходам було встановлено, що у подальшому зловмисник мав створити розгалужену агентурну мережу для більшого «покриття» регіону щодо збору розвідданих на користь фсб.

«Під час обшуків за адресою проживання затриманого правоохоронці вилучили мобільні телефони з доказами законспірованого листування з агресором», – йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Окрім цього, у фігуранта виявлено російський паспорт та прокремлівську символіку. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, стало відомо, що СБУ викрила прислужника монастиря УПЦ на закликах до захоплення Києва.

Exit mobile version