Ще одна релігійна громада Переяславщини розпочала перехід до ПЦУ

Перехід релігійних громад до Православної Церкви України продовжується. Стало відомо про такий крок у селі Циблі на Переяславщині, передає Proslav.

Ще одна релігійна громада Переяславщини розпочала перехід до ПЦУ
Ще одна релігійна громада Переяславщини розпочала перехід до ПЦУ

На фейсбук-сторінці Циблівської сільської територіальної громади повідомили про те, що 18 червня у Будинку культури було проведено загальні збори релігійної громади з приводу переходу вірян села Циблі Української православної церкви до Православної церкви України.

За результатами зборів було прийнято рішення про такий перехід.

У повідомленні адміністрації йдеться, що це лише початок процедури. Оскільки, потрібно пройти ще ряд формальних дій для того щоб фіналізувати вказаний процес та зареєструвати в Єдиному реєстрі релігійну громаду та її статут.

«Також було озвучено позицію основного мецената будівництва нашої церкви з приводу переходу до Православної Церкви України, якого нажаль на зборах не було, а тому прізвище його я вказувати не буду(хоча всі розуміють про кого мова), оскільки згоди від нього не отримував, «що церква будувалася для жителів села, а не для однієї особи, а тому як вони вирішать так і буде». За що від жителів громади за таку позицію прозвучала вдячність меценату», – пише Олег Галенко.

Нагадаємо, нещодавно у Свято-Успенській та Свято-Троїцькій церквах Переяслава відбулися перші богослужіння Православної Церкви України.

Exit mobile version