Що можуть нові надсучасні комплекси Akeron які отримала Україна від французів (відео)

Україна отримала від Франції протитанкові ракетні комплекси Akeron – вони працюють подібно до американських Javelin. Про це повідомив віцепрезидент Комісії з національної оборони та збройних сил Франції Жан-Луї Тьєріо, розповідає Proslav посилаючись на Opexnews у Twitter.

Akeron MP – легка багатоцільова ракета, яка важить приблизно 15 кг і має дальність ураження понад 4000 метрів. Комплекс має відносно легку вагу та компактні розміри, тому з Akeron MP може працювати розрахунок кількох піхотинців.

Поза тим ракету можна запускати з транспортних засобів. Вона використовує систему наведення “вистрілив і забув”. Тобто військовому достатньо навести ракету на ціль та вистрілити.

За словами Тьєріо, в межах військової допомоги Франції Україні було передано неназвану кількість цих ПТРК та ракет до них. Публічно про цю допомогу говорять вперше.

“Сьогодні зрозуміло, що озброєння, яке ми надсилаємо, чудове і працює. САУ Caesar, ЗРК Mistral та надіслані Akeron добре виконують свої завдання”, – заявив Тьєро.

Як це працює можна переглянути у відео нижче:

AKERON : a unique family of tactical combat missiles

Exit mobile version