Що не так з висловами Арестовича – «две-три недели», «маленькая культура», «советский школьник»

Майже 9 років триває російсько-українська війна. Однак, якщо до 24 лютого 2022 року в інформаційному полі ми однозначно програвали своїм ворогам, то вже після – переважна більшість цивілізованого світу навіть не хоче чути думки від носіїв думки країни-агресора.

Перемогу у медіапросторі можна було б занести до значних звитяг нашого народу, аби не сліпа довіра українського суспільства до різного роду експертів. Які, у свою чергу, свідомо чи ні дискредитують діяльність Сил оборони України.

Так, у нещодавному ефірі на каналі російського блогера Марка Фейгіна радник офісу президента Олексій Арестович висловив думку про те, що трагедія у Дніпрі сталась внаслідок роботи української ППО. Мовляв, аби наші ракетні війська не намагались збити ворожу ракету – вбивств можна було б уникнути.

Сказане Арестовичем обурило навіть його відданих прихильників. А речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат був вимушений пояснювати, що ракети типу Х-22, яка і завдала удару по будинку у місті Дніпро, українське ППО поки не в змозі збивати.

Можна було б віднести слова радника ОП до некомпетентності, до втоми, до чого завгодно аби вони не підігравали російським пропагандистам. Один з них навіть запропонував Арестовичу працевлаштуватись на його ресурсі.

«Алексей, приглашаем Вас работать к нам на канал – рассказывать правду о том, как Геббельс-пропаганда оболванивает украинцев 10 лет!» – пишуть на ворожому ресурсі.

Пропонуємо ознайомитись з усіма висловами Арестовича, які тим чи іншим чином могли зашкодити українцям або були використані у російському медіа-полі проти нашої держави.

«2-3 тижня»

Заспокійливі твердження Олексія про закінчення війни через 2-3 тижня, оскільки у росії «не залишиться ракет» почали лунати від самого початку. Спочатку такий «Корвалол» навіть був корисний для подолання першого шоку та паніки. 

Зображення “НВ”

Однак, згодом викривлення інформації та замовчування реальної картини подій стали відверто дратувати. Особливо після кожного ракетного обстрілу та закінчення 2-3 тижневого терміну, після якого приходили обіцянки про наступні 2-3 тижні.

Під кінець травня Арестович намагався виправити свої передбачення, сказавши наступне«Спецоперацію» російську ми вже перемогли. А війну ще доведеться перемогти. І вона буде довгою. Декілька місяців як мінімум. Змінився темп, змінилася логіка того, що відбувається, та прийоми, способи боротьби… Це вже не «хто більше зіб’є літаків» або «хто розіб’є повітряний десант». Це про те, хто виграє на дипломатичних майданчиках, на санкційних майданчиках, хто виграє в інформаційній протидії».

«Маленька культура» українського народу

У черговому ефірі «Фейгін Live» Арестович сказав, що поки він в Україні «щось означає», він не дасть збудувати національну українську державу. За його словами, культура українського народу занадто маленька і треба забирати сюди все «розумне з росії та білорусі».

«Я, поки я тут щось значу, не дам збудувати з України велику країну з маленькою культурою. Якщо Україна не хоче програти війну, вона не має відмовитись від різноманітності», – сказав радник ОП.

Нагадаємо його публікацію у Фейсбуці ще за грудень 2017 року. Там він вирішив «розкрити усі карти» про себе. Особливо варто відмітити 3-ій та 4-ий пункти його «одкровення».

«Меня совершенно не заботит развитие украинской культуры, как таковой…Я не считаю украинский народ чем-то выдающимся, а наше общество – особенным», – написав Олексій.

Любов Арестовича до срср

Тюрма народів, яка майже 100 років пригнічувала українську національну ідею, спотворювала образ мислення наших громадян, забороняла українську мову та літературу, відправляла у заслання українців дуже подобається раднику офісу президента.

Зображення “телебачення Торонто”

Так, у програмі російського письменника і так званого «хорошого руського» Дмітрія Бикова, Олексій Арестович заявив, що має «психотип радянського школяра» і не буде змінюватись.

Далі пропонуємо діалог між поціновувачами «совка».

«Может, вы хотите мне сделать приятно реабилитируя СССР? Хороший же бил союз, Леша!», – звернувся Биков до Арестовича.

«Так хороший же был! Я первый это говорю! Я советский школьник по психотипу и не собираюсь меняться!», – відповів Олексій.

Як доречно відмітив український блогер, волонтер та активіст Сергій Стерненко«В Україні пропаганда комунізму заборонена, і за окремі її види (виготовлення та поширення символіки) передбачено кримінальну відповідальність».

Братання з «хорошими руськими»

Якщо висловлювання про срср ще може знайти підтримку серед українців, які свої дитинство і молодість провели з пломбіром за пару копійок, чистим небом та вічним дефіцитом. То спроби протягти «хороших руських» в Україну під час повномасштабного вторгнення виглядають досить абсурдно. 

Арестович не приховує свою агресію до противників такого рішення. Називає людей, які хочуть ізолюватись від «сусідів», тупоголовими.

«Все эти мечты об изоляции от противника, с которым у нас тысячи километров общей границы  – и без естественных препятствий (!), сотни лет общей истории и вечного желания нас поглотить  ничего более тупоголового, инфантильного и беспомощного невозможно себе вообразить», – пише радник ОП.

Експертність Арестовича

31 січня 2021 року на каналі «UkrLife TV» вийшло інтерв’ю з Арестовичем, в якому він заявив про те, що українцям можна розбирати тривожні валізки. А сам Олексій заявив, що у разі повномасштабного вторгнення він вибачиться, що був неправий і піде на фронт.

«Я не верю в страшное российское наступление. Если я ошибусь, я честно скажу: «Я ошибся» и пойду на фронт. Но проблема в том, что бояться нечего», – сказав Олексій менше, ніж за місяць до появи російських танків на українських дорогах.

Підсумуємо

Довіряти думці Олексія Арестовича чи ні особисто право кожного. Однак, закликаємо бути максимально скептичними та підходити до кожного подібного діяча зі скепсисом. Не дайте можливості ворожій пропаганді залізти у свою голову.

Тим часом народна депутатка від партії «Голос» Соломія Бабровська на своїй фейсбук-сторінці повідомила, що готує колективне звернення від народних депутатів до СБУ через останню заяву радника ОП. До звернення також долучилась народна депутатка від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко.

Доки Служба безпеки України з’ясує чи були слова Арестовича сказані навмисно для дискредитації Сил оборони чи ні, ми маємо продовжувати допомагати один одному, підтримувати та вірити в ЗСУ та Залужного.

P.S.

Сьогодні стало відомо, що Олексій Арестович написав заяву на звільнення з посади радника ОП за власним бажанням.

«Хочу показать пример цивилизованного поведения: – принципиальная ошибка, значит, в отставку», – пояснює своє рішення, сподіваємось, колишній радник Офісу.

Нагадаємо, протягом тижня біля ЗОШ №7 у Переяславі збиратимуть допомогу для захисників. Що потребується та як підтримати – у нашому матеріалі.

Exit mobile version