Що подивитися всією сім’єю у вихідні: 5 кіноновинок про затишок і гармонію

На долю багатьох українських сімей нині випало чимало випробувань. У такі часи саме найближчі люди стають опорою для кожного з членів родини.

На таку тематику Освіторія зібрала 5 нових фільмів та серіалів, які можна переглянути разом з родиною. Адже що може бути краще кіновечора у колі найрідніших людей?

Що подивитися всією сім’єю у вихідні: 5 кіноновинок про затишок і гармонію
Що подивитися всією сім’єю у вихідні: 5 кіноновинок про затишок і гармонію

«Ласун / Хлопчик з оленячими рогами»

Під час пандемії загадкового смертельного вірусу на світ з’явилися багато незвичних дітей. У кожного з них є особливість, яка раніше не була притаманна людям: хвостик, густе хутро, п’ятачок, хобот. У 9-річного Гаса це красиві роги. Гібриди, як їх називають, виявляють імунітет до вірусу, тому на них полюють, щоб видобути з їхніх тіл вакцину. У результаті, толерантність повністю зникає, і всі, хто не відповідає «нормі», більше не вважаються людьми. Проте для батьків ці діти є найкращими у світі, і вони готові захищати їх до кінця.

Гас розпочинає пошуки своєї матері, а під час цього зустрічає багато родин гібридів, які готові прийняти його під свою опіку. Хлопчик намагається зрозуміти, хто справжні люди: озлоблені та озброєні мисливці на гібридів, або ж ті, хто має роги й пазурі, але в серці носить велику доброту.

Ласун | Sweet Tooth | Український трейлер | Netflix

«Маревокрай»

Головна героїня, дівчинка Немо, як і в попередньому серіалі, розшукує свою найріднішу людину – тата. Проте це трохи сумніша історія, оскільки її батько помер, і тепер дитина хоче лише знову побачитися з ним уві сні. Немо навчається керувати своїми снами і навіть проходити крізь сновидіння інших людей. У реальному житті поруч з нею знаходиться чоловік, який бажає стати батьком для цієї осиротілої дівчинки, але він не впевнений навіть у собі…

Немо розмірковує над тим, щоб померти, аби залишитися в іншій реальності разом зі своїм татом. Хто і що допоможе їй знайти силу жити далі? Цей фільм яскраво й образно показує, як можна допомогти дитині адаптуватися до змін у житті, випробувань та втрат.

Маревокрай | Джейсон Момоа | Офіційний український трейлер | Netflix

«Принц пустелі»

Іноді наші чотирилапі улюбленці стають частиною сім’ї, навіть якщо це… дитинча верблюда, як у французькому фільмі. 12-річний Зоді, хлопчик-бедуїн, знаходить у пустелі самотню тваринку і турботливо доглядає за нею.

Верблюденя стає надзвичайно швидконогим, навіть порівняно з іншими домашніми тваринами, тому воно має всі шанси виграти змагання та принести величезний приз. Однак, малюка починають переслідувати браконьєри. Але ні піщані бурі, ні солоне море не налякають цього відважного підлітка, який просто бажає знову об’єднати свою родину.

Принц пустелі 💠 Desert Prince 💠 Принц пустыни 💠 трейлер 💠 Фильм 2023

«Чупа»

У цьому мексиканському фільмі історія трохи схожа на попередню, але з фантастичним пухнастим улюбленцем – дитинчам чупакабри. Науковці зі злими намірами полюють на цю крилату істоту. 12-річний Алекс вирішує захистити свого маленького друга. Проте чупакабра – не єдина істота, яка потребує родинного тепла. Цей фільм також розповідає про втрату: у Алекса помер тато, і тепер він ховається у світі комп’ютерних ігор. Крім того, він повинен стати частиною великої родини, яку він раніше не знав.

Чупа | Chupa | Офіційний український трейлер | Netflix

«Діти залізниці повертаються»

І на завершення – наразі неперекладене англомовне кіно з українськими субтитрами. Якщо ви володієте іноземною мовою або хочете навчити дитину розуміти її, цей британський фільм буде чудовим вибором.

Діалоги в ньому прості, але тема, яку він порушує, складна: взаємини між евакуйованими дітьми та місцевими. Хоча фільм розгортається під час Другої світової війни, тисячі українських дітей сьогодні стикаються з подібною ситуацією. Як встановити контакт? Як уникнути загрози булінгу? Чи є 14-річний хлопчик, який ховається від поліції, зрадником, дезертиром, героєм чи просто дитиною, яка в пошуках свого батька опинилася в жахливій історії? Головним героям – 14, 11 і 7 років, тому глядачі будь-якого віку знайдуть в цьому фільмі щось близьке для себе.

THE RAILWAY CHILDREN RETURN (2022) Trailer | Family Adventure Movie

Раніше Proslav публікував добірку мультфільмів та мультсеріалів з якісним українським дубляжем.

Exit mobile version