Що робити у разі радіаційної загрози – поради від МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України вирішило опублікувати поради як вести себе громадянам у разі радіаційної аварії. Як стверджують у МОЗі, підготовлений – значить захищений.

Що робити у разі радіаційної загрози – поради від МОЗ України
Що робити у разі радіаційної загрози – поради від МОЗ України

Після березневого захоплення російською армією Чорнобильської атомної електростанції та нинішньою тимчасовою окупацією Запорізької АЕС, цивілізований світ черговий раз підтверджує той факт, який неодноразово звучав з боку України. росія – країна терорист, для якої не існує жодних правил та законів ведення війни.

«Одразу заспокоїмо: ядерно-стратегічні об’єкти будуються таким чином, щоб витримувати значні фізичні пошкодження. Також на рівні всіх регіонів кожного здійснюється моніторинг радіаційного фону. Виконують цю роботу обласні Центри контролю та профілактики МОЗ. Станом на 7 серпня жодних відхилень від природного фону не зафіксовано», – йдеться у повідомленні Міністерства.

Однак, людям потрібно знати, що роботи у випадку, якщо у місцевості, де вони проживають сталась радіаційна аварія. Найперше на що звертають увагу спеціалісти – потрібно залишитись у приміщенні або терміново до нього зайти, якщо інцидент стався у момент перебування людини на вулиці. Це найбезпечніша дія, яку обов’язково потрібно виконати.

«Окремо нагадаємо: приймати йодид калію для «профілактики» без потреби – недопустимо. Це може зашкодити вашому здоров’ю. Йодна профілактика здійснюється одноразово і лише коли на це є вказівка від органів влади. Тобто вживання йоду зараз не має жодного сенсу», –  зауважують фахівці.

Детальніше ознайомитись з усіма порадами Міністерства охорони здоров’я можна, перейшовши за посиланням.

Нажаль, Covid-19 нікуди не подівся. Яка ситуація у Переяславській громаді?

Exit mobile version