Що робити, якщо повістку вручили не за місцем реєстрації

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у нашій державі оголосили воєнний стан й загальну мобілізацію. В перші місяці багато громадян виїхали з місць постійного проживання. Тож що робити, якщо повістку вручили не за місцем реєстрації. Розповідає Proslav з посиланням на видання Факти.

Що робити, якщо повістку вручили не за місцем реєстрації

Згідно з українським законодавством, не заборонено вручати повістки на вулиці. Нещодавно наша редакція публікувала роз’яснення Міністерства юстиції щодо цього процесу. Однак, попередньо працівники ТЦК та СП повинні з’ясувати особу того, кому вони збираються вручити повістку, адже не всі чоловіки є військовозобов’язаними.

На цьому наголосив юрист Ілля Шипко.

«Наприклад, якщо чоловікові більш як 60 років, він не є військовозобов’язаним та вручати йому повістку на вулиці немає потреби. Якщо особу не встановлено, то зрозуміло, що повістка не може бути виписана, бо немає даних. А виписати повістку без встановлення даних особи не можна», – сказав фахівець.

Також він зауважив, що громадяни можуть відмовитися від отримання повістки на вулиці, якщо цей документ вручають не за місцем реєстрації.

Юрист відмічає, що необхідно відразу повідомити працівників ТЦК про своє перебування на обліку в іншому центрі комплектування та за можливості показати документ про місце реєстрації або військовий квиток.

Якщо ж громадянин отримав повістку в іншому місті, то потрібно прийти до територіального центру комплектування, вказаному в документі й надати необхідні документи про перебування на військовому обліку в іншому ТЦК.

Шипко додав, що при отриманні повістки громадянин повинен розписатись про її отримання із зазначенням дати вручення.

Нагадуємо, при зміні місця проживання чоловіки мають повідомити центр комплектування. Відповідну постанову нещодавно прийняв Кабмін. Детальніше – у нашому матеріалі.

Буде корисно знати: призовники, які досягли 27-річного віку, мають з’явитись у ТЦК для проходження медогляду. Таку постанову прийняв Уряд 1 лютого 2023 року.

Exit mobile version