Що таке Patreon: які ресурси Proslav рекомендує підтримувати

Доволі часто українці, переглядаючи відео на YouTube, чують про те, що автори просять підтримувати їхню діяльність через підписку на Patreon. Давайте ж розберемось що це таке та для чого його варто використовувати.

Що таке Patreon та яка у нього ідея

Patreon (Патреон) – це американська інтернет-платформа, що надає творчим людям та іншим незалежним проєктам можливість фінансової підтримки за системою підписок.

Доброякісні кріейтори дають своїм поціновувачам або ж, як правильно казати у цьому контексті, патронам, ранній доступ до контенту. Інші ж творці взагалі пропонують за максимальну підписку можливість переглядати унікальний контент, який не зможуть побачити інші.

Звичайно створення цікавого контенту потребує значних ресурсів. І не завжди це стосується фінансів. В першу чергу, мова йде про розумові. Адже для початку необхідно вигадати ідею, а вже потім перейти до реалізації задуманого. Саме тому, можливість пожертви коштів для підтримки творців є гарним прикладом взаємодії автора й підписників.

Які ресурси Proslav рекомендує підтримувати

Ми цілком і повністю підтримуємо ідею платити за доступ до цікавого відео або ж текстового контенту. Proslav ділиться своєю підбіркою ресурсів, які варті уваги.

«Багато хто гадає, що світом править містика, дещо надприродне і паранормальне. Але історію роблять люди, котрі не завжди чинять правильно та логічно, а ми через віки намагаємося їх зрозуміти», – пишуть у своєму описі на платформі YouTube.

Канал «WAS: Популярна історія» дозволяє «прокачати» історичні знання й загальний інтелект. Автори каналу обіцяють дати відповіді на питання «Що?» і «Чому?».

WAS – це маловідома історія, відбірки яскравих персонажів, топи найзначніших подій.

Патреон каналу «WAS: Популярна історія»: https://www.patreon.com/was_ua.

Це україномовний канал про минуле України та світу без прикрас й фальсифікацій.

«Експертами наших програм є фахові історики (доктори й кандидати історичних наук, професори, доценти, співробітники наукових інститутів та історичних музеїв), кожен із яких є спеціалістом із конкретної проблематики. Тематика випусків охоплює всі періоди та висвітлює широкий спектр питань: політична, військова, економічна історія, історія міжнародних відносин, історія культури, мистецтв і спорту, біографії видатних особистостей», – наголошують творці.

Патреон каналу «Історія Без Міфів»: https://www.patreon.com/historyUA

На каналі «Bihus Info» постійно виходять журналістські розслідування, викриття ворожої пропаганди, стріми про головні новини та інші формати, актуальні в час українсько-російської війни.

Автор ідеї каналу журналіст Денис Бігус став до лав ЗСУ та виборює нашу соборність й незалежність.

Патреон каналу «Bihus Info»: https://www.patreon.com/bihusinfo

Авторський канал відомого активіста та волонтера Сергія Стерненка, на якому він постійно викладає власну незаангажовану думку щодо подій в українській політиці та на полі російсько-української війни. Він допомагає своїм підписникам приходити до правильної думки, не підпадаючи під ворожі наративи.

Патреон Сергія Стерненка: https://patreon.com/sternenko

Вже культовий канал «Телебачення Торонто» пропонує своїм підписникам у гумористичній формі подивитись на події навколо подій в Україні. Від повномасштабного вторгнення росії в Україну, автори каналу публікують розслідування російських злочинців, де-анонімізуючи їх перед нашим та світовим суспільством. Їхній головний творець Майкл Щур або ж Роман Вінтонів зараз знаходиться у складі Збройних сил України та воює проти окупаційних військ.

Нещодавно Телебачення Торонто разом з БФ Сергія Притули оголосили збір для навчання українських воїнів використанню БПЛА у школі «Боривітер». Детальніше про це можете прочитати у нашому матеріалі.

Патерон каналу «Телебачення Торонто»: https://patreon.com/torontotv

Exit mobile version