Що відомо про балістичні ракети, якими російські терористи обстріляли Київ

У понеділок, 25 березня, російські терористи вчергове завдали удару по Києву балістичними ракетами. У Повітряних Силах ЗСУ зазначили, що вдалося збити дві з двох запущених цілей, однак не уточнили який саме тип озброєння використали війська рф.

Ракета «Циркон» 3М22
Що відомо про балістичні ракети, якими російські терористи обстріляли Київ

Proslav розповідає, що відомо про балістичні ракети «Онікс» та «Циркон», якими окупаційна армія завдає ударів по українським містам.

Протикорабельна ракета «Онікс»

П-800 «Онікс» – радянська розробка надзвукової універсальної протикорабельної ракети середнього радіусу дії. Вона призначена для боротьби з надводними угрупуваннями та одиночними кораблями в умовах вогневої та радіоелектронної протидії.

Технічні характеристики:

технічні характеристики російської ракети П-800 «Онікс»
Фото: технічні характеристики російської ракети П-800 «Онікс» / інфографіка видання Kyiv Post

Ракета «Циркон»

3М22 «Циркон» також є саме протикорабельною гіперзвуковою ракетою. Це озброєння також призначається для ураження кораблів у відкритому морі.

Це відносно нова розробка, відтак точної інформації про її технічні характеристики мало.

технічні характеристики російської ракети 3М22 «Циркон»
Фото: технічні характеристики російської ракети 3М22 «Циркон» / інфографіка видання «Укрінформ»

У телеграм-каналі Monitor, який відслідковує ворожі повітряні цілі, зазначили, що під час атаки по Києву 25 березня пуск «Цирконів» проводився з вертикальних пускових контейнерів з Криму.

«Декілька ракет подолали відстань у 580 км до Києва за ~3хв, що дає змогу оцінити швидкість ракет як 11600 км/год, що є гіперзвуком», – додали у дописі.

Ймовірно саме цією ракетою було здійснено вже трьох ударів по українським містам: 29 грудня 2023 грудня по Запоріжжю; 7 лютого та 25 березня 2024 року по Києву.

Тим часом Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк розповів, чому за допомогою самих українців ворог може завдати нам поразки. Генерал повідомив про плани росіян зірвати мобілізацію в Україні. Детальніше – за посиланням.

Exit mobile version