Штучні пластмасові квіти: чи діє заборона на їх продаж у Переяславській громаді

У Переяславі діє заборона на продаж пластмасових квітів ще з 13 червня 2019 року. Про це повідомляв Proslav у своїй попередній публікації.

Штучні пластмасові квіти: чи діє заборона на їх продаж у Переяславській громаді
Штучні пластмасові квіти: чи діє заборона на їх продаж у Переяславській громаді?

Депутати того скликання на чолі з колишнім міським головою Тарасом Костіним ухвалили рішення:

  1. Заборонити суб’єктам господарювання сфери торгівлі та ринкового господарства реалізацію штучних пласмасових квітів, вінків, корзинок тощо в закладах торговельної мережі та на ринках міста Переяслава.
  2. Заборонити мешканцям міста використовувати, розміщувати, покладати на об’єкти благоустрою міста (міські кладовища, меморіальні комплекси, пам’ятники тощо) штучні пластмасові квіти, вінки, корзинки тощо.

Чому важливо не використовувати пластмасові квіти

Пластмасові вінки й квіти мають тривалий термін використання. Але вже за рік їх викидають на смітники. Якщо ж пластмасу закопувати в землю, вона не розкладається упродовж багатьох десятків років. А під час її спалювання в атмосферу виділяються токсичні органічні сполуки – діоксини, які негативно впливають на навколишнє середовище та провокують виникнення злоякісних пухлин.

Звучить як вирок для природи і людства. Отже, штучні квіти – це справді отрута для живого, несмак, який виправдовується нашим небажанням витратити трохи часу на естетичне оформлення могил наших близьких людей.

Чи планують заборонити продаж пластмасових квітів по всій Переяславській громаді

Як стало відомо інтернет-виданню Proslav, на найближчій сесії міської ради планують прийняти рішення про заборону продажу пластмасових квітів, вінків, корзинок тощо по всій території Переяславської громади.

Тим часом Proslav поспілкувався з начальником відділу капітального будівництва та ЖКГ Переяславської міської ради Олександром Вітківським. Він розповів, які роботи заплановано на 2023 рік й поділився планами на найближче майбутнє. Зокрема, про будівництво доріг, облаштування тротуарів, заміна водопровідних систем. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version