Сміття, дороги та кладовища: на сесії старости розповіли депутатам про нагальні проблеми сіл Переяславської громади

Сьогодні, 16 березня 2023 року, на 47-ій сесії Переяславської міської ради VIII скликання, старости сіл громади, розповіли депутатам про нагальні питання, які потребують першочергового вирішення та більшої уваги з боку керівництва міської ради та підтримки депутатського корпусу. Proslav коротко переповідає про те, що турбує жителів даних старостинських округів.

Сміття, дороги та кладовища: на сесії старости розповіли депутатам про нагальні проблеми сіл Переяславської громади

У своєму виступі, староста Гайшинського округу Олександр Якуба, озвучив ряд болючих й нагальних питань, які потребують першочергового вирішення. Попросив, внести до програми благоустрою громади на 2022-2024 рр. вулиці Миру в селі Гребля. Також зазначив, що попри переважну заасфальтованість Гайшина, багато де полишалися недоасфальтовані шматки відстанню у 200-300 метрів, особливо на вулиці Набережна, де люди тотально потопають у багнюці. Потребує вирішення й питання передачі адмінбудівлі та клубу в комунальну власність й подальше виділення коштів на проектування й капітальний ремонт клубу, бібліотеки та решти будівлі, з урахуванням перенесення до даної будівлі ФАП (зокрема йдеться про водопостачання, опалення й каналізацію). Серед інших, болючих питань, є автобусне сполучення у селі Гребля з адміністративною будівлею та містом Переяслав, стихійні сміттєзвалища та інше.

У свою чергу, староста Дем’янець та Харківець Сергій Кузьменко, користуючись нагодою, запросив депутатів до свого округу аби наочно продемонструвати усі ті питання, що потребують вирішення.

Натомість, староста Гланишева Світлана Кондратенко, наголосила на схожості проблем в округах – мова про дороги, бродячих собак, сміття й потребу в баках та огородженні кладовища. Потім, староста Вовчкова Тетяна Постолюк, наголосила на тісній співпраці з депутатами та озвучила робочі питання щодо вирізки аварійних дерев, потребі в ліснику (задля запобігання розкрадання лісу) та болюче питання – переповнення місцевого цвинтаря. Також жителів села турбують проблеми щодо стихійних сміттєзвалищ та асфальтування доріг.

«Ваші звернення надходять і реєструються в міській раді. Усе опрацюємо, усе будемо вирішувати і вже вирішуємо. На жаль, щодо передачі адмінбудівлі в Гайшині, то в умовах воєнного стану Фонд державного майна не проводить жодних дій у цьому напрямку. Також з іншим власником цієї споруди, який не місцевий, ведемо перемовини», – резюмував виступи старост голова громади Вячеслав Саулко.

Сміття, дороги та кладовища: на сесії старости розповіли депутатам про нагальні проблеми сіл Переяславської громади

Нагадаємо, що на 47-ій сесії Переяславської міської ради VIII скликання, керівник відділу освіти Петро Ярмоленко, розповів депутатам про зрушення у процесі подолання безпекових викликів в закладах освіти громади. Детальніше – в матеріалі Proslav.

Exit mobile version