4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

4 червня в Україні вшановують дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. На превеликий жаль, вбивства росіянами українських дітей відбуваються регулярно. Навіть сьогоднішній ранок розпочався зі звістки про те, що під завалами у передмісті Дніпра знайшли тіло 2-річної дитини.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

«Загинула дитина та є поранені люди: увечері, 3 червня, росіяни вдарили між двома двоповерховими житловими будинками у Підгородненській громаді на Дніпропетровщині. Спалахнули дві пожежі», – розповідають в МВС.

Загалом внаслідок обстрілу постраждали 22 людини, з них 5 – діти.

«Агресор веде війну проти України варварськими методами, знищуючи націю та намагаючись викорінити ідентичність українців. Щоденно ворог незаконно вивозить дітей на тимчасово окуповані території або ж у російську федерацію. Щоденно калічить наших дітей та вбиває», – наголошують у Департаменті комунікації МВС України

Станом на 2 червня 2023 року більше ніж 1476 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. За інформацією Офісу Генерального прокурора, 484 дитини загинули та понад 992 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

19 505 – депортовано, 371 з яких вдалось повернути. Депортація та розлучення з батьками – ще один злочин російського режиму, за який вони мають понести відповідне покарання.

«Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 462, Харківській – 279, Київській – 128, Херсонській – 103, Запорізькій – 91, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 74, Чернігівській – 71, Луганській – 67», – йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Голова Переяславської громади Вячеслав Саулко зауважив, що кожна дитина в Україні зазнала порушення її прав, оскільки ворог не дає можливості для проживання нормального дитинства

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації

«Лишень у Переяславській громаді знайшли прихисток 1200 дітей з тимчасово окупованих територій», – повідомив мер Переяслава.

Вшануймо пам’ять усіх дітей, які загинули та постраждали внаслідок російської агресії.

Раніше Proslav уже розповідав, скільки дітей постраждали внаслідок війни і скількох військовослужбовців рф уже засудили за їхні злочини.

Exit mobile version