Споживання електроенергії підвищилось, тож ліміти тепер діють протягом всієї доби – Укренерго

Задля забезпечення балансу в енергосистемі України, до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00.

Як повідомляє Укренерго, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення.

Споживання електроенергії підвищилось, тож ліміти тепер діють протягом всієї доби – Укренерго

«Станом на 10:00 10 січня споживання електроенергії в Україні підвищилось через низьку температуру, посилену сильним вітром у більшості регіонів. Також зросло споживання промисловістю та бізнесом, що є звичним для робочого дня. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності, у тому числі і в нічні години», – розповідають енергетики.

Крім того, в окремих регіонах через несприятливі метеоумови (поривчастий вітер) є пошкодження у мережах операторів системи розподілу. Нині там ведуться ремонтні роботи.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Українців просять розумно споживати електроенергію і користуватися енергоємними приладами почергово – це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень.

Нагадаємо, відомі українські актори Тарас Цимбалюк і Євген Олійник завітають до Переяслава з виставою.

Exit mobile version