Стаціонарна терапія для лікування наркозалежності: переваги та особливості

Наркоманія лікується залежно від стадії та розвитку. Крім того, перевіряється фізичне і психічне здоров’я пацієнта. Завдяки цьому підбирається відповідна форма лікування, найбільш адаптована до пацієнта. Одна з них – стаціонарна терапія, про яку ми вам розповімо.

Який вигляд має стаціонарне лікування наркоманії?

Стаціонарне лікування наркозалежності – це лікування, яке проходить у закритому центрі лікування , де пацієнт перебуває цілодобово. Скільки часу йому доведеться в ній провести, сказати складно. Це в точності залежить від факторів, згаданих раніше, і від того, наскільки успішно він просувається. Зазвичай таке лікування триває не менше чотирьох тижнів. У цей час пацієнт дуже інтенсивно бореться із залежністю. Залежно від того, від чого він пристрастився, складається план лікування. Спочатку зазвичай проводять детоксикацію організму, яка дає змогу тілу пацієнта регенерувати, оскільки воно поповнюється електролітами і рідинами. Цей перший крок лікування також дасть змогу пацієнтові відчути себе краще і зменшити бажання використовувати стимулятор, хоча він все одно буде його відчувати. Після детоксу пацієнту належить пройти індивідуальну терапію,

Той, хто хоче пройти терапію в закритому центрі лікування наркозалежності, отримає відпустку через хворобу, завдяки якій йому не доведеться кидати роботу. Також варто додати, що змусити когось лікуватися неможливо. Рішення про боротьбу із залежністю має ухвалювати хвора людина. Перш ніж її помістять до лікувального закладу, вона має підписати, що хоче пройти лікування добровільно. Звичайно, інакше йде справа з людьми, яким суд наказав пройти курс терапії.

Кому може бути корисна стаціонарна терапія?

Цей вид терапії підходить не всім. Рекомендується людям із сильною залежністю і серйозним захворюванням. Це також слід враховувати тим, хто недостатньо сильний, щоб наполегливо продовжувати денну терапію і т. д. Д. При такому лікуванні пацієнт постійно перебуває під наглядом лікарів, які надаватимуть йому адекватну підтримку, коли в нього виникнуть серйозні наслідки голоду, пов’язані з відмовою від прийому ліків. стимулятор. Завдяки фахівцям можлива детоксикація, яку слід проводити тільки у відповідній установі, тому що організм може по-різному відреагувати на неї. Стаціонарне лікування дуже інтенсивне і дозволяє позбутися залежності швидше, ніж інші методи лікування. У пацієнта немає спокус, бо він змінив навколишнє середовище і не контактує з людьми, які пов’язують його із залежністю. У моменти сумнівів поруч із ним є психологи, які допоможуть йому подолати кризу.

Переваги стаціонарної терапії

По-перше, це лікування дає змогу швидше позбутися залежності. Однак це більш інтенсивно та складніше. Пацієнту необхідно на певний час відмовитися від своїх звичок і перейти на терапію, яка триватиме кілька тижнів. Під час цього він не контактуватиме ні з ким за межами центру. Для деяких людей це може бути проблемою, тому що їм потрібна підтримка родичів. Однак у цей час наркоман не зможе дотягнутися до стимулятора, що дасть йому змогу довше жити без продукту, до якого він пристрастився. Після закінчення терапії пацієнт знатиме, як побороти абстинентний синдром. Він навчиться напористості та навчиться відновлювати стосунки з іншими. Це лікування дає вам дуже хороші шанси жити без залежності. Попри це, після виходу із закритого центру лікування необхідно продовжити під час інших терапій.

В нашій клініці “Доктор Благо Плюс” ми пропонуемо пройти стаціонарне лікування від наркоманії. Якщо ваша близька людина потрапила у залежність залишайте запит на сайті doctorblago.com.ua або дзвоніть за номерами +38 (048) 702-34-24, +38 (097) 242-29-22.

Exit mobile version