Столтенберг: українські пілоти вже навчаються на F-16

За словами Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, українські пілоти розпочали навчання на літаках F-16. Інформує Proslav з посиланням на видання РБК-Україна.

Столтенберг: українські пілоти вже навчаються на F-16
Столтенберг: українські пілоти вже навчаються на F-16

За його словами, країни-союзники вже розпочали навчання українських пілотів на багатоцільових винищувачах F-16, однак коли відбудеться передача самої техніки поки невідомо.

«По-перше, я вітаю рішення кількох країн-членів Альянсу далі підтримувати Україну під час навчання пілотів. І також пізніше ми можемо прийняти рішення щодо надання реактивних літаків 4-го покоління F-16», – сказав генсек північно-атлантичного альянсу.

Водночас, Столтенберг подякував Данії за те, що вона відіграє керівну роль у забезпеченні цих питань, і готовність навчати українських пілотів.

«Коли конкретно це рішення буде прийнято ще не відомо. Але вже ясно, що навчання почалося і це дає нам змогу тоді надати літаки. Тому що будуть готові пілоти, які можуть ними керувати», – сказав він у відповідь на питання про надання Україні F-16.

Нагадаємо, 15 червня відбувається чергове засідання країн-союзниць України у рамках формату «Рамштайн». На ньому, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, будуть обговорюватись деталі «літакової коаліції».

Тим часом речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Україна посилює виробництво ударних безпілотників.

Важливе: у ростові проводять «суд» над полоненими азовцями. Їм загрожує від 15 років до довічного ув’язнення. Детальніше про «засідання» – у нашому матеріалі.

Exit mobile version