«Сильні, сміливі, відчайдушні, незламні…»: журнал Inker випустив комікс про українських військослужбовиць

Журнал Inker випустив комікс «Жінки на війні», присвячений українським військовослужбовицям. У ньому вміщено чотири історії: «Пташка», «Як я стала госпітальєркою», «Позивний “Преса”» та «Смарагдовий снайпер».

Про це повідомляє ProSlav, посилаючись на редакцію журналу.

Журнал Inker випустив комікс про українських військослужбовиць

«Сильні, сміливі, відчайдушні, незламні… З початком повномасштабного вторгнення для мільйонів українок життя докорінно змінилося. Мами, дружини, бізнес-леді, лікарки – тепер стали захисницями. Восьмий номер мальописів присвячений жінкам на війні: медикиням, захисницям, снайперкам, волонтеркам та усім, хто захищає нині Україну», – зазначили в Inker.

У передмові до випуску редактор Сергій Колесніков нагадав, що наразі у ЗСУ служать 38 тисяч жінок. П’ята частина з них – доброволиці, котрі зголосилися до війська на початку російської агресії.

«Якщо трохи спростити, то виглядає так, що прийшли і взяли зброю, посаду, ділянку відповідальності – самі, без запрошень. Довели, що можуть на рівні навіть краще. В цьому номері ми намагалися простежити військовий шлях і мотивацію чотирьох доброволиць. Що спонукало їх вдягнути форму в скрутні для країни часи? Як воно працювати у “найбільш чоловічій професії” та в “найбільш чоловічій структурі”? Чи відрізняється ставлення ворога до полоненої від ставлення до полоненого?», – розповідає він.

Як пишуть The Village, перший репортаж номера розповідає про парамедикиню на «Азовсталі» Катерину «Пташку» Поліщук. У цивільному житті дівчина працювала акторкою в театрі, а у 2021 році пройшла медичні курси й вирішила піти на схід як медикиня-доброволець. «Пташка» приєдналася до «Госпітальєрів» і на війні зустріла коханого. Він загинув у березні 2022 року.

Комікс «Позивний преса» – про історію військового кореспондента Олександра Махова і його дружини Анастасії, які працювали на одному каналі. Після початку повномасштабного вторгнення Олександр пішов служити й загинув у травні 2022 року. Анастасія тепер захищає Харківщину.

У випуску є комікс і про Катерину Галушку («Як я стала госпітальєркою»), яка спочатку втрачала свідомість від вигляду крові, але це не завадило їй стати бойовою парамедикинею.

«Смарагдовий снайпер» – історія про бізнес-вумен Євгенію Емеральд, яка мала приватний бізнес, а у лютому 2022 року сіла у «порш-каєн» та поїхала у військову частину, аби стати до лав захисниць.

«У цьому випуску змальовані історії жінок, які і до війни ніколи не були «слабкими», але ніколи не очікували самі від себе що здатні пройти, те що випало на їх долю. Ці чотири історії про героїнь, життя яких перевернулося з приходом російської армії на території України: для когось з 2014, для когось з початком повномасштабного вторгнення», – кажуть автори.

Випуск створили спільно з українським видавництвом UAComix. Переглянути його можна за посиланням.

Переяславці збирають книги для сільських бібліотек. Як долучитися до благодійної акції – читайте в матеріалі ProSlav.

Exit mobile version