Тарифи на воду скориговано. Так остаточно вирішив виконком

Наприкінці червня цього року до Переяславської міської ради звернувся начальник Комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства” Віктор Коркач щодо коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання, водовідведення для всіх груп споживачів. Про такі наміри цього підприємства ми повідомляли раніше. 

20 липня під час чотирнадцятого чергового засідання виконавчого комітету, його члени одноголосно підтримали такі пропозиції коригування тарифів на ці послуги, які надає КП ВУКГ. 

Перший заступник міського голови Анатолій Фесенко, який головував під час цього засідання, коригування тарифів пояснив так: “Це звернення зумовлене тим, що основні складові тарифоутворення – ціна за електроенергію, збільшення оплати праці та ряд інших чинників змінилися від моменту затвердження попереднього тарифу. Звісно, це питання розглядалося профільними відділами, зокрема й комісією щодо тарифоутворення, яка передусім детально усе вивчила”. 

Щодо водопостачання, то дивлячись на загальнообласний тариф Переяславська міська територіальна громада одна з тих, у кого цей тариф все ще залишиться нижчим. 

“Що ж до водовідведення, то все склалося якраз навпаки. Каналізаційно-насосна станція та очисні споруди, які будувалися у радянські часи завдяки інвестору, що планував тут завод “Точмаш” з розрахунком збільшення населення міста як мінімум у два рази. Проте не все так склалося і порівняно з максимальною потужністю очисних споруд, вони сьогодні працюють майже у шість разів менше. І тому враховуючи вартість електроенергії, оплату праці обслуговуючого персоналу, який там працює, тариф дещо завищений. Для реконструкції станції та споруд, які потребують оновлення, зроблено перші кроки і тому, сподіваємося, згодом цей тариф збільшуватися не буде, адже зараз саме це впливає на ціноутворення”, – пояснив Анатолій Фесенко.

Відтепер тарифи для всіх груп споживачів стали такими: 

Востаннє тариф на водопостачання та водовідведення затверджувався у жовтні 2019 року.

Exit mobile version