Той, хто у лютому 2022 року фотографував блок-пости у Переяславі, спалив повістку до ТЦК та виклав на свій YouTube-канал: розповідь про «місцевого божевільного»

Відразу хочемо заявити, що термін «місцевий божевільний» ми використовуємо тільки для літературного забарвлення.

Отож, нагадаємо для місцевих жителів, Євгеній Левченко на початку повномасштабного вторгнення фотографував блок-пости у Переяславі. Він про це сам зізнається у своєму телеграм-каналі.

«Меня выдернули среди белого дня и отвезли в отделение полиции. Меня подозревали в сотрудничестве с русскими из-за того, что я сфотографировал и опубликовал в инстаграме забитый блокпост в моём забитом селе», – написав він.

Про ту історію всі вже почали по-троху забувати аби не нові факти (не)свідомої діяльності місцевого «блогера» на підігруванні російським наративам.

Нещодавно Proslav переповідав історію про переяславців, які своїми коментарями та дописами поширюють російську пропаганду. Одразу після  оприлюднення дописів Левченка та Наумова, перший видалив свою сторінку у Facebook. Того ж дня наша редакція наткнулась на його YouTube-канал, де він спалив повістку на його ім’я з пропозицією з’явитись до регіонального ТЦК та СП.

Що не так з цим відео та чому діяльність «блогера» є негативною для українського суспільства

Своє відео Євгеній розпочинає із заяви про те, що йому вручили повістку, однак як це сталось він вирішив описати пізніше. В першу чергу, «блогер» розповідає історію про себе і відмічає, що він ніколи не воював і ніколи не служив в армії.

«Я сознатєльно косіл от армії. Ето єдінствєнноє, што я понімал», – каже Левченко.

Він наголосив, що усвідомлено «відкошував» від служби у Збройних Силах України. Далі «блогер» розповідає, що у сусідній двір повернувся хлопець, якому «отбілі мозгі нахр*н». За словами Левченка, той повернувся з армії й став «дебілом».

«Он с 19 лєт і по сєй дєнь – дебіл», – зазначає він.

Відразу зазначимо, що нам не відомо про те, чи має Євгеній Левченко медичну освіту та чи знає він про встановлений діагноз свого сусіда.

Оскільки, дебіл – це застарілий термін, що застосовувався у психіатрії для визначення слабкого ступеня олігофренії. Відповідно до МКХ-10, розділу F, нормативним є термін «легка розумова відсталість».

Тож, чи має він право давати таку характеристику колишньому військовому – питання риторичне.

Після короткого опису свого знайомого, якому «сваі в армії атбілі мазгі», у відео Левченко розповідає про свої сімейні відносини. Про те, що він ночує у колишньої дружини тільки заради того, щоб підтримувати спілкування зі спільним сином.

Далі, за словами, «блогера» його колишня дружина «раскабанєла сільна» й вирішила займатись пробіжками разом з ним.

«Женщіна нє била би женщіной, єслі би у нєйо нє било гармональних пєрєпадов, пєрєпадов настроєній і так дальше. І вот вчєра утром єйо клєманула», – продовжує свою історію Євгеній.

Після невеликої сварки з нею, він вирішив поїхати до лісу.

Нагадаємо, що зараз на Київщині діє заборона на відвідування лісів. Відповідне оголошення розміщено на офіційному сайті Державного агентства лісових ресурсів України.

«І здєсь вот (на в’їзді в ліс – ред.) стоят четирє тєла, одєтиє в воєнную форму», – каже він.

«Аргументація» Левченка, як виправдання своїх дій

Далі Левченко розповідає своє бачення ситуації, указуючи, що «тєпєрєшніє воєнкомати – ето часниє кантори». Свій висновок «блогер» робить на тому, що регіональний відділ ТЦК та СП має відповідний ЄДРПОУ.

Код ЄДРПОУ (Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України) — унікальний ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, створеному 1996 року.

За його словами, державні фірми не мають права мати ніяких кодів. Наголошує, що такий код присвоюють тільки приватним підприємствам. А ті державні фірми, які все ж мають код ЄДРПОУ – це «шарашкіни кантори, каториє в свою очєрєдь дєлают від, што оні государствінниє».

Далі він розповідає про свій подавлений стан, про те, що він не зміг протистояти «тєлам в воєнной формє» й у підсумку поставив свій підпис на повістці до ТЦК.

«Оні всєгда подходят кошмаріть толпой», – каже Левченко, додаючи, що «мєнти нікогда нє подходят по одному».

На відповідь на запитання військових про те чи є «блогер» військовозобов’язаним він відповів позитивно. Однак, на відео він розповідає, що має якийсь документ про те, що він не фізична особа, а «живой мужчіна с імєнєм Євгєній».

За словами «блогера» «приватна фірма» РТЦК та СП хоче, щоб він «пошол воєвать і убівать». Далі у відео він зазначає, що не осуджує тих, хто свідомо пішов, за його словами, «воєвать», а не захищати Батьківщину.

«Єслі ти сідіш ніже трави, тіше води – тєбя пронєсьот. А такіх дебілов, как я, подпісавших, загрєбут. І оні молча пойдут на убой», – стверджує Левченко.

Ще він зазначає, що Верховний Суд України прийняв якусь постанову, згідно якої «воєнкомати – ето часниє кантори». Звісно ніяких посилань Євгеній не надає і тільки зауважує, що «всьо можна в інтернетє найті».

За словами Левченка, якщо людина погоджується з «правилами іх ігри», то всіх чекає «вот такой путь», демонструючи кадри з кладовища.

Наприкінці свого емоційного відео, «блогер» спалює повістку до ТЦК та СП.

Звичайно, це не є кримінальним правопорушенням згідно якого «живого мужчіну с імєнєм Євгєній» можна було притягнути до відповідальності. Однак, чи не вважають правоохоронні органи це посяганням на авторитет Збройних Сил України та чи не підривають такі дії виконання мобілізаційного плану.

Зазначимо, що неявка до ТЦК та СП карається адміністративним штрафом від 1500 до 3400 гривень.

Exit mobile version