«Тому що ми українці»: у Переяславі відзняли короткометражний фільм 

Переяславець створив короткометражний фільм «Тому що ми українці», повідомляє Proslav. Стрічка стане хорошим матеріалом для патріотичного виховання молоді, адже екранізація історичних подій, які відбувалися на рідній землі, у стократ переконливіша за тисячі пишномовних фраз.

Короткометражний фільм “Тому що ми українці”

Автор ідеї, сценарист, режисер і оператор-постановник фільму «Тому що ми українці» – відеограф Назар Степаненко. Професійною зйомкою він займається близько чотирьох років. На своїй інстаграм-сторінці 34-річний переяславець публікує короткі відеоролики, які передають красу людей і місцевих пейзажів. Вони активно ширяться мережею і набирають тисячі переглядів.

Поставивши перед собою нову мету, Назар взявся знімати короткометражне історичне кіно.

– Це не просто історія, а спроба викликати в українців відчуття гордості, об’єднання та вірності своєму корінню. Це наш внесок у підтримку української культури, щоб надихнути всіх, хто вірить у силу нації та її спадщину, – зазначає автор.

Фільм «Тому що ми українці» знімали на території «Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини» в Переяславі. Основними локаціями обрали помешкання столяра і Покровську церкву 1606 року з села Острійки. Зйомки тривали упродовж двох днів.

Мальовничі краєвиди Переяславщини у фільмі змінюватимуться видовищними кадрами козацьких боїв, відтвореними за допомогою комп’ютерної графіки.

Ролі у картині зіграли друзі Назара – звичайна переяславська родина, втім, за словами автора, вони занурилися у свої образи, вкладаючи у кожну сцену унікальну сутність української душі.

– На мою думку, про нашу культуру, історію і традиції маємо розповідати саме ми. Тільки ми, українці, зацікавлені в цьому, а не закордонні митці, – переконаний Назар Степаненко. – Тематика української історії – моя улюблена, це можна спостерігати і в моєму профілі. Одного разу ми відзняли невеличкий ролик у патріотичному стилі з моєю кумою і її сином, те відео облетіло новинні канали і набрало близько 300 тисяч переглядів. Його навіть показували дітям у навчальних закладах. Сподіваюся, цей фільм теж сподобається глядачам. Зазначу, що створював його не заради лайків і популярності, я просто хотів, щоб його переглянули українці. Втім зізнаюся: навіть у мене самого під час монтажу періодично тілом бігли мурахи.

Нагадаємо, у Переяславі відбувся благодійний вечір, який акумулював 18 200 гривень для команди «Нескорених».

Exit mobile version