Творчість що допомагає захисникам: в університеті провели мистецьку акцію «Разом до перемоги»

29 вересня 2022 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі  за ініціативи кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти менеджменту і мистецтва відбулася благодійна мистецька акція «Разом до перемоги» до Дня працівників освіти та Міжнародного дня музики. Разом з тим збирали кошти на потреби земляків, які захищають Батьківщину у лавах Збройних Сил України. Підсумки акції підбили на сайті університету.

Творчість що допомагає захисникам: в університеті провели мистецьку акцію «Разом до перемоги»

Повідомляється, що акція розпочалась з виставки картин, іграшок, плетених гачком, та виробів з природних матеріалів. Свої робити продемонстрували студенти факультету педагогічної освіти менеджменту і мистецтва. Особливу увагу привертали до себе роботи студентів спеціальності «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» та інших факультетів, зокрема здобувачів факультету технологічної і математичної освіти. 

Вів концертну програму талановитий ведучий, концертмейстер кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Валентин Паламарчук. Вокалом та інструментальним виконанням глядачів тішили студенти-митці Вікторія Коркач В’ячеслав Кривошей Аліна Батечко та Максим Белих.

Гостем та справжнім хедлайнером свята став Зразковий дитячий ансамбль гармоністів із міста Жашків під керівництвом Івана Сухого. У ньому беруть участь здобувачі університету. Гості виконували високоякісну різножанрову музику. Найбільше глядачам сподобалися кавери на нетлінні шлягери воєнного часу «Ой, у лузі червона калина» й «Стефанія».

Наостанок ректор університету Віталій Коцур подякував організаторам і учасникам акції за відродження та популяризацію української музики і мистецтва. 

Нагадаємо, вже завтра з благодійним виступом в університет Переяслава приїде відомий етно-електро проєкт GG ГуляйГород. Зібрані з обох заходів кошти передадуть місцевій волонтерці Інні Марченко.

Фото УГСП

Exit mobile version