У Центрі протидії дезінформації спрогнозували напрямки розвитку ворожої пропаганди й закликають українців бути уважними

Фахівці Центру протидії дезінформації спрогнозували напрями розвитку роспропаганди, які ворог може використовувати в майбутньому. За їхніми словами, інформаційне протистояння між росією та Україною не вщухає ні на мить, щодня українці знаходяться під медіатиском фейк-федерації. Відтак громадянам потрібно бути уважними до меседжів, передає Proslav.

У Центрі протидії дезінформації спрогнозували напрямки розвитку ворожої пропаганди й закликають українців бути уважними
У Центрі протидії дезінформації спрогнозували напрямки розвитку ворожої пропаганди й закликають українців бути уважними

Україна – «спонсор тероризму»

За даними ЦПД, росіяни будуть використовувати меседж, у якому називатимуть Україну «спонсором тероризму». Це відбудеться через виведення з ладу ряду російських НПЗ.

Прогнозується, що роспропаганда буде ширити про нашу державу наративи, як про «терористичну державу». Також кремль, за словами Центру, заявлятиме, що вторгнення рф в Україну буцімто було необхідним рішенням, а такі обстріли це вкотре підтвердження.

Вибори путіна

На фоні «зашквально високої» підтримки путіна Центр прогнозує, що пропаганда рф ширитиме наративи, буцімто росіяни об’єдналися навколо свого лідера і готові спільно боротися із західними загрозами.

Спецоперація у бєлгородсткій області

Російські добровольці заявили про захоплення ще одного населеного пункту в рф. ЦПД прогнозує, що російські пропагандисти будуть перекладати відповідальність на Україну та ширити фейки, буцімто на територію рф зайшли українські «неонацисти», а не російські добровольці.

10 років анексії Криму

18 березня 2014 року після псевдореферендуму путін оголосив про «приєдання» Криму до рф. Центр прогнозує, що цього дня пропагандисти ширитимуть наративи про «покращення рівня життя» кримчан, а також фейкові ролики про псевдоперемоги на ТОТ.

Міжнародна підтримка путіна

Хоча офіційно ЦВК ще не закінчила підрахунок голосів на виборах рф (станом на 18 березня – ред.), деякі країни – Китай, Венесуела та КНДР – вже привітали путіна з перемогою.

За даними ЦПД, прогнозується, що роспропаганда буде висвітлювати це як «міжнародну підтримку» путіна і його легітимність в рф і на ТОТ України.

«Війська НАТО» в Україні

Інтерв’ю Президента Франції українським журналістам дало новий поштовх кремлівській ІПсО про «війну рф з НАТО». Прогнозується, що роспропаганда буде ширити фейки про «нацизм» в Європі й наративи про «Третю світову війну».

Нагадаємо, раніше ЦПД зазначав, що «мирна» риторика путіна – це черговий пил в очі.

Exit mobile version