У церкві святих Бориса і Гліба провели перше богослужіння після переходу до ПЦУ – прихильники УПЦ (МП) проти

Сьогодні, 5 жовтня, у стінах церкви святих Бориса і Гліба у Переяславі провели перше богослужіння після переходу до Православної Церкви України. На подвір’ї церкви зібралося чимало прихильників УПЦ (МП). Жителі мікрарайону Борисівка вимушені були провести службу за зачиненими дверима, аби уникнути чергових скандалів та провокацій. На місці були присутні працівники поліції, які забезпечували порядок.

ProSlav побував на місці подій і готовий поділитися інформацією з вами. 

Що передувало сьогоднішній події:

Яка позиція УПЦ (МП):

За час повномасштабного вторгення росії  ні один священник московського патріархату у Переяславській громаді публічно не виявив бажання перейти до лона автокефальної Православної Церкви України. Кожні збори супроводжувались провокаціями та викриками на кшталт “Это рейдерский захват” чи “Дайте мне молится, как я хочу”. Варто зазначити, що ні на одному з більше ніж 40 прощань із захисниками України, що були у Переяславській громаді, жоден священник УПЦ (МП) присутнім не був. Це може підтвердити команда ProSlav, яка проводила зйомки всіх прощань.

Новопризначений настоятель парафії:

Указом предстоятеля Православної Церкви України настоятелем парафії святих Бориса і Гліба у Переяславі призначено протоієрея Сергія Лущака. ProSlav поспілкувався з отцем Сергієм, та запитав про його життєвий шлях.

«Я був священником УПЦ (МП), але події вторгнення росії стали для мене остаточним рушієм переходу до Православної Церви України. Священники УПЦ (МП) залежні, через високий вплив москви, але, як бачите, переходити до ПЦУ можливо. Мене назначили служити в Переяславі і мені подобається це місто – воно чимось схоже на моє рідне. Користуючись нагодою, запрошую завтра, 6 листопада, жителів Переяслава о 14:00 на служіння до церкви святих Бориса і Гліба», – ділиться з нами отець Сергій. 

Ми підготували коротке відео сьогоднішніх подій у форматі “без коментарів”:

У церкві святих Бориса і Гліба провели перше богослужіння ПЦУ - УПЦ (МП) проти (без коментарів)

Нагадаємо, за даними СБУ, представникам УПЦ МП вже вручили 33 підозри.

Exit mobile version