У додатку Helsi тепер доступні термінові онлайн консультації з лікарями: як це працює і скільки коштує

Медичний провайдер Helsi запустив новий сервіс термінових онлайн консультацій. Поспілкуватися з лікарем можна буде через відео, аудіо або чат, також буде можливість отримати електронний рецепт.

Про це йдеться в офіційному Telegram-каналі медичної інформаційної системи.

У додатку Helsi тепер доступні термінові онлайн консультації з лікарями: як це працює і скільки коштує

Одна така консультація триває 15 хвилин, упродовж яких пацієнт отримує відповіді на всі запитання щодо стану здоров’я від лікарів приватної практики, а також направлення до вузького спеціаліста. У складних випадках – лікар продовжить час самостійно.

Вартість консультації становить 200 гривень і списується лише після успішно завершеного прийому. Дві третини цих коштів отримує лікар, що надає послугу. При цьому сервіс доступний також і для українців, що проживають за кордоном.

«Термінові консультації допоможуть пацієнтам за кордоном, які не можуть поспілкуватися з україномовним лікарем. Це також порятунок у напівекстрених випадках: підстав для виклику «швидкої» поки недостатньо, але конструктивні поради лікаря заощадять час та гроші у подальшому лікуванні», – зазначають у компанії.

Крім того, консультація може бути корисним варіантом «другої думки» спеціаліста, коли пацієнт прагне підтвердити раніше встановлений йому діагноз. Лабораторні дослідження пацієнт може прикріпити до консультації та показати лікарю усю динаміку.

Актуальною послуга буде і для пацієнтів, чий сімейний лікар має щільний графік, а консультація, довідка чи е-рецепт йому потрібні негайно.

Якщо ж у пацієнта є часта потреба у ліках, він зможе отримати електронний рецепт на антибіотики та інші рецептурні лікарські засоби, але лише повторний, а не перший: «Впровадження термінової онлайн-консультації для пацієнтів співпало у часі із запуском е-рецепту на всі рецептурні лікарські засоби. З такою консультацією пацієнт за 5 хвилин може отримати повторний е-рецепт, якщо лікування є тривалим і треба продовжити його курс».

Зазначається, що з таким е-рецептом одразу можна йти до аптеки. Зі знижкою такий препарат можна замовити через «Ліки онлайн» у додатку Helsi. Пацієнтам радять використовувати саме е-рецепти, оскільки це швидше і дешевше для придбання ліків, хоча паперові рецепти на такі ліки також продовжують діяти.

Термінові онлайн-консультації з лікарем у додатку Helsi

Як записатися на консультацію:

У додатку передбачені замовлення і сплата за послуги з боку матері або батька для своєї дитини. Все це відбувається з аккаунту батьків, а лікар вже працюватиме з дитячою карткою. У момент консультації важлива присутність когось із батьків або ж інших законних представників дитини.

Якщо пацієнт є повнолітнім (наприклад, якщо син замовляє консультацію для батьків), у «пов’язаних особах» треба обрати картку батька чи матері й підтвердити зв’язок із ними через SMS-повідомлення.

Оплата відбудеться з боку замовника, а отримувачем послуги буде пацієнт, вказаний попередньо. Технічно це теж передбачено: лікар зможе сконтактувати і з пацієнтом, і з замовником.

Протягом 5 хвилин лікар ознайомлюється із заявкою та приймає її, далі – телефонує чи пише пацієнту у додатку. Система не «відправляє» пацієнтів до лікарів автоматично: саме лікар зі знаннями у конкретній спеціалізації ознайомлюється з електронною медкартою пацієнта і вирішує, чи буде консультувати його онлайн. На першому етапі до системи долучені лікарі з найвищими рейтингами та інтегрованими відгуками пацієнтів.

Нагадаємо, 14 квітня у Переяславській громаді завершується опалювальний сезон.

Exit mobile version