У «Гвардії Наступу» формуватимуться нові бригади – очільник МВС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у «Гвардії Наступу» формуватимуться нові бригади, передає Proslav. Про це очільник МВС розповів у інтерв’ю виданню BBC Україна.

За словами Клименка, нові бригади формуватимуть по мірі обробки заявок від громадян. Він, зокрема, зауважив, що наразі сформовано та готово приймати участь в бойових діях вісім бригад. Новостворена «Хартія» ще проходить етап формування.

Водночас міністр внутрішніх справ уточнив, що установа отримала близько 40 тисяч звернень від громадян, які виявили бажання добровільно долучитись до бригад.

«Заявки ми ще опрацьовуємо, тому що нові бригади будуть ще формуватись», – повідомив Клименко.

Він додав, що «Гвардія наступу» – це не просто перейменування окремих бригад Нацгвардії.

«Це нові підрозділи, куди ми набрали нових людей. Ці підрозділи сформовані з кістяка – командирів, які пройшли бойові дії, мають досвід участі у війні. Ці командири та інструктори вчать молоде поповнення, яке приходить до нас для того, щоб сформуватись уже в бойові порядки і в складі сил оборони взяти участь в бойових діях», – пояснив Ігор Клименко.

Також, за словами міністра, бригади ЗСУ і «Гвардії Наступу» мають приблизно однакове озброєння, хіба за деяким винятком найменувань важкого. Урядовець підкреслив, що у цих бригад на озброєнні є автомобілі, бронетранспортери, артилерія та мінометне озброєння.

Ігор Клименко наголосив, що основною метою «Гвардії Наступу» – штурмові дії, які дозволять звільнити тимчасово окуповані українські території та вийти на кордони 1991 року.

Тим часом в Україні змінять правила проходження військової служби. За словами Міноборони, їх приведуть до стандартів НАТО. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version