У КОВА пояснили яка ситуація зі світлом буде цього тижня

У зв’язку з терористичними діями країни-агресора, яка завдавала ракетних та дронових ударів по енергооб’єктам, по всій країні є суттєвий дефіцит енергогенерації. Остання атака, яка відбулась 14 січня, завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій.

Енергопостачання України

У зв’язку з цим, виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання. Повідомляє ProSlav з посиланням на офіційний сайт Переяславської МТГ.

Зазначається, що цього тижня очікується складна ситуація з електропостачанням. Це відбувається внаслідок пошкоджень генераційних потужностей та зниження температури повітря. У зв’язку з цим зменшують ліміти споживання у всіх областях.

Наголошують, що місцева влада знаходиться на постійному зв’язку з Укренерго та ДТЕК Київські регіональні електромережі. Відмічають, що усі відповідні служби працюють над тим, щоб досягти справедливого графіку відключень для кожного жителя.

Додають, що енергетики роблять все можливе, щоб відключення відбувались за графіком 4 через 4. І як тільки дефіцит електроенергії зменшиться, а ліміти на регіон збільшать – можна буде вийти на збільшений інтервал наявності світла.

Енергетики працюють над відновленням постачання електроенергії та поверненням до стабільного електропостачання.

Тим часом Київщині передали енергетичне обладнання від шести країн.

Exit mobile version